„Asi si nebyl jistý, že bude nějaké příště...“ vzpomíná zpěvačka v novém vydání knihy Takový byl Karel Gott: Rok poté. Csáková vždy milovala písničku Pláč od Roye Orbisona (†52), kterou Gott nazpíval v osmdesátých letech.

„Při jednom ze společných momentů jsem vznesla přání, že bych si ji s ním chtěla zazpívat. Domluvili jsme se a Karel mi to slíbil, ještě předtím, než mu diagnostikovali tu nemoc,“ říká v knize zpěvačka. Přípravy ale přerušilo Gottovo onemocnění v roce 2015.

„Potom procházel léčbou, a když ji skončil, Ivana mi zavolala, že Karel se mnou chce co nejrychleji do studia. Měl tenkrát oboustranný zápal plic. Přestože jsem naléhala, že ne, že to odložíme, Karel to chtěl za každou cenu nazpívat,“ popisuje zpěvačka emotivní momenty. 

VIDEO: Vychází nová kniha o Gottovi: Rok poté na něj vzpomínají další přátelé!

Video
Video se připravuje ...

Vychází nová kniha o Gottovi: Rok poté na něj vzpomínají další přátelé! Petr Macek, Lukáš Červený

„To byly velmi silné okamžiky. Nosil po chemoterapii klobouček, já ho neustále před sebou viděla jako muže v plné síle, a po té léčbě byl jako věchýtek,“ pamatuje si Ilona s tím, že Karel prostě zpívat potřeboval. „Pro něj to byla součást léčby. Byla to jeho pohonná hmota. Sám už dávno předtím konstatoval, že až nebude moci zpívat, zemře,“ dodává Csáková, která je šťastná, že má duet s Gottem na svém albu Pořád jsem to já.

Knihu Takový byl Karel Gott: Rok poté žádejte u svých knihkupců nebo na webu ikiosek.cz

Takový byl Karel Gott: Rok poté
Autor: Takový byl Karel Gott: Rok poté

Fotogalerie
41 fotografií