LIPNO NAD VLTAVOU: To lyžaře potěší: Skiareál hlásí před vánočními svátky příznivé...

LIPNO NAD VLTAVOU: To lyžaře potěší: Skiareál hlásí před vánočními svátky příznivé sněhové podmínky

 

Skiareál Lipno hlásí příznivé sněhové podmínky. Aktuálně na sjezdovkách leží 50 cm sněhu a v provozu jsou všechny čtyři lanové dráhy a dva pojízdné koberce ve Fox parku. Lyžaři mohou využívat více než 5 km sjezdových tratí. Na Lipně se lyžuje každý den, tj. i během vánočních svátků od 8:30 do 16 hodin. Díky intenzivnímu zasněžování se povedlo zprovoznit všechny lanovky už na začátku zimní sezóny. Návštěvníci se tak mohou přirozeně rozptýlit po celém areálu.

Lipno je na letošní Vánoce připravené. Lyžuje se každý den, a to od 8:30 do 16 hodin. U nástupních stanic lanových drah jsou vymezené koridory, které pomáhají lyžařům dodržovat předepsané rozestupy. „Lyžařská škola nabízí jak individuální, tak i skupinové lekce,“ zmiňuje Olga Kneiflová, tisková mluvčí areálu a dodává: „Rodiče mohou se svými dětmi samozřejmě využívat i Fox Park, do kterého je vstup zcela zdarma. Je to ideální prostor pro první seznámení s lyžemi. Jediná podmínka je, že všichni návštěvníci Fox Parku, a to i doprovod musí být na lyžích.” Celý lyžařský set nebo jen část z něj je možné si zapůjčit v INTERSPORT rent půjčovně, která se nachází v nových prostorech a je bohatě zásobena.

Online prodej skipasů se osvědčil a využívá ho stále více návštěvníků. „Možnost zakoupit si skipasy ještě doma nebo prostřednictvím mobilu během cesty na lyžování využívá už mnoho návštěvníků. Je vidět, že lidé objevili kouzlo Lipno.Card, kdy si na kartu nahrávají už konkrétní služby,“ popisuje změnu chování Olga Kneiflová.

Kromě individuální dopravy autem lze na Lipno vyrazit i díky pravidelným linkám skibusů, které jezdí z Českých Budějovic a z Jindřichova Hradce. Odjezdy autobusů a zastávky jsou zveřejněny na Lipno.info. „Všichni, kteří využijí pro cestu na Lipno hromadnou dopravu, mohou čerpat 30% slevu na nákup celodenního skipasu,“ upozorňuje na zvýhodnění Olga Kneiflová.

Restaurace v celém areálu fungují v režimu otevřeného okna. Tedy ani svačina z domova není nutná. Teplou polévku i hlavní jídlo je možné si na svahu zakoupit a dodat tak potřebnou energii na další sjezdové kilometry.

Text a ilustrační foto: (tzok)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře