I zábavní géniové pop music sem tam udělali chybu (a rozpadli se). Peter Jackson představuje první záběry z filmu o Beatles

I zábavní géniové pop music sem tam udělali chybu (a rozpadli se). Peter Jackson představuje první záběry z filmu o Beatles
The Beatles: Get Back | Sneak Peek
The Beatles: Get Back
"55 hodin nikdy nezveřejněných videí a 140 hodin zvukové stopy jsem dostal k dispozici, abych splnil sen všech fanoušků a nechal je nahlédnout do zákulisí tvůrčího procesu skupiny." Jackson nás dle vlastních slov přesune v čase zpátky do roku 1969, do studia a společnosti "čtyř přátel, kteří tvoří úžasnou hudbu".
Práce na filmu jsou momentálně v polovině a z představeného videa výše na vás přeskočí lehkost a zdánlivě odlehčená nálada bavičů, jinak také slavných hudebníků tvořících pod "značkou" The Beatles. Jenže nic v době nahrávání Let It Be, posledního alba skupiny, nebylo ideální.
Ringo Starr, John Lennon, George Harrison, Paul McCartney
The Beatles
Je na co se těšit? Záleží, jak to máte s hudbou a vztahem ke skupině The Beatles. Pravdou totiž je, že v době natáčení Let It Be už de facto nešlo o ony "čtyři přátele", ale rozhádané muže s různými motivacemi a podléhající různým vlivům (John Lennon a jeho japonská "múza" Yoko Ono, mimo jiné). Oscarový dokument Let It Be, který šel do kin až po rozpadu kapely, tuto dusnou atmosféru dle řady komentářů pohříchu vytěsnal (podobně jako nedávno uváděný komerční hit Bohemian Rhapsody v případě skupiny Queen).
Takže i tentokrát dojde na nekritický pomník? Počkejme si na hotový film.