Módní přehlídka u stromečku. Sonda do českého svátečního oblékání a „měkkých“ dárků

22. prosinec 2020

„Nejhorší dárek byla kravata se sněhulákem, který má svítící ledkový nos. Je tak funky, že by se ale mohla někdy hodit,“ směje se Pišta Kráľovič aka FVLCRVM ve vánoční anketě Šatníků o svátečním oblékání a tajemství dobrých i špatných fashion dárků. Poslechněte si, jak to s vánoční módou mají novinář Filip Titlbach, marketingová manažerka Pavlína Louženská, moderátorka podcastu Buchty Ivana Veselková, keramik Daniel Machill nebo designérka a kurátorka Hana Noble aka Lazy Eye.

„Je z toho akorát mrzení, člověk se nechce nikoho dotknout, takže dárek pochválí, ale v duchu už přemýšlí, kde je nejbližší charitativní kontejner,“ říká o vánočních módních překvapeních Filip Titlbach. „Nejlepší dárky si člověk vybere sám. Takže s částí rodiny jsme se dohodli, že si posíláme linky na konkrétní věci na e-shopech nebo kupujeme poukázky do obchodů, kam rádi chodíme.“

Na překvapení pod stromečkem naopak nedá dopustit Pavlína Louženská: „Rodina se mnou měkké dárky raději neriskuje, ale co dělají pravidelně a v čem ještě nikdy nešlápli vedle, jsou šperky od českých designérů. Na druhou stranu já svoji rodinu zavaluju měkkými dárky pravidelně, i když moje úspěšnost je tak padesát na padesát. Vždycky najdu něco s hlubokým příběhem a mám pocit, že jsem jim to vybrala na míru. Ale je jasný, že zatímco mě to třeba úplně dojímá, tak mého bráchu ne,“ směje se Pavlína.

„Slušně se oblékám až na Boží hod, kdy chodíme po návštěvách. Není to však z mého vnitřního přesvědčení, ale jen proto, aby mě příbuzní nepomluvili,“ říká Ivana Veselková. Poslechněte si o nejlepších a nejhorších fashion dárcích, které našla moderátorka podcastu Buchty pod stromečkem.

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková z podcastu Buchty

Dostali jste někdy pod stromeček nějaké oblečení, které vám skutečně udělalo radost? Jaký fashion dárek byl naopak ten nejhorší? Oblékáte se na Štědrý den svátečně? A jak vlastně vaše pojetí svátečního vánočního oblečení vypadá? Podělte se o své zvyky a vzpomínky na největší ježíškovské módní perly na Instagramu Šatníků a poslechněte si, jak to s vánoční módou mají osobnosti, ke kterým se Šatníky chystají na návštěvu v roce 2021!

Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.