Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kapitánské céčko dostane na MS dvacítek osmnáctiletý Myšák

Kapitánem české hokejové dvacítky na mistrovství světa v Edmontonu bude osmnáctiletý útočník Jan Myšák. Za jeho asistenty vybral kouč Karel Mlejnek s realizačním týmem obránce Radka Kučeříka s útočníkem Adamem Najmanem. Jako brankářská jednička začne turnaj Nick Malík.

Útočník Jan Myšák v dresu mateřského Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Honza Myšák už byl kapitán při naší červencové akci a rozhodli jsme se tuto volbu ponechat," řekl Mlejnek. "Věřím, že osobností, které budou pracovat pro tým, bude více, ale Honza má velmi dobrý vliv na tým a velmi dobře komunikuje s trenérským týmem."

"Jsem poctěn. Je čest vést nároďák, budu se snažit být co nejvíce nápomocen týmu a všem klukům. Úplně jsem to neřešil, není to o tom, kdo má 'céčko' na hrudi, ale jak se chovají lídři v kabině," prohlásil litvínovský odchovanec Myšák, jehož v říjnu draftoval ve druhém kole na 48. pozici Montreal.

Je nám líto, video expirovalo.
Myšák povede dvacítku jako kapitán. Ohromná čest, hlásí

Myšák a Kučeřík stejně jako Malík, další brankář Lukáš Pařík, obránci Martin Haš, Karel Klikorka a Šimon Kubíček a útočníci Jaromír Pytlík, Adam Raška a Michal Teplý startovali i na minulém mistrovství světa v Ostravě. Najmana čeká na šampionátu této kategorie premiéra.

Malíka kouč Mlejnek nasadí do jediného přípravného duelu, který český tým sehraje v noci na čtvrtek od 3:30 SEČ proti Slovensku. "Nick nastoupí proto, protože chceme s ním startovat šampionát," řekl trenér. Při následném zúžení plánuje z osmadvacetičlenného kádru vyřadit jednoho obránce a dva útočníky.

Vstup do MS čeká Mlejnkův tým v sobotu 26. prosince od 20:00 SEČ proti Švédsku. Další duely ve skupině B sehraje proti Rusku, Spojeným státům americkým a Rakousku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články