Hlavní obsah

Rekonstrukce bazénu v Liberci začne nejdřív na jaře 2022

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Termín zahájení rekonstrukce městského plaveckého bazénu v Liberci za více než půl miliardy korun se opět odsouvá. Nezačne dřív než na jaře 2022. Radnice nyní podala žádost o stavební povolení.

Článek

Ekonomický náměstek primátora Liberce Zbyněk Karban (ANO) odhaduje, že řízení potrvá několik měsíců. Dopracovat se ještě musí i dokumentace k vlastní stavbě.

„Když vše dobře půjde, tak v polovině příštího roku bychom mohli vypsat výběrové řízení na zhotovitele,“ řekl dnes Karban ČTK. Rekonstrukci podle něj zaplatí město ze svého rozpočtu, úvěru a dotací. „Určitě chceme nějakou získat z Národní sportovní agentury (NSA), kde jsou už nějaké programy pro bazény,“ uvedl Karban. Pokud by radnice uspěla v investičním programu NSA určeném pro sportovní zařízení nadregionálního významu, kam zřejmě liberecký bazén patří, mohla by získat dotaci od 50 do 300 milionů korun.

Liberecký plavecký areál postavený podle návrhu architekta Pavla Švancary v polovině 80. let minulého století na Tržním náměstí opravu nutně potřebuje. Důležitá technologická zařízení již dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Radnice modernizaci areálu připravuje už od roku 2015, podle původních plánů měla být rekonstrukce v tuto dobu hotová. Stavební práce potrvají zhruba 18 měsíců a po dobu rekonstrukce bude moci být v provozu jen 25metrový bazén v přístavbě vybudované před osmi lety.

Plavecký stadion má ročně kolem 350 000 až 400 000 návštěvníků, letos to bude kvůli koronavirové pandemii výrazně nižší. Bazén byl zavřený na základě vládního nařízení dva a půl měsíce na jaře, další týdny na podzim a znovu od pátku minulého týdne. V areálu jsou tři bazény včetně padesátimetrového, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce.

Reklama

Doporučované