Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slavia jede do Plzně, která chce lídrovi ligy ukázat svaly

Nadělit si body pod stromeček. To budou chtít den před Štědrým večerem ligoví fotbalisté. Nejvíc po nich asi bude toužit Plzeň, která předvádí výkony jako den a noc. K tomu Viktorii nyní čeká rozjetá Slavia, která zatím jistým kokem kráčí za obhajobou titulu a Viktoria na ni na pátém místě ztrácí už dvanáct bodů. Včetně šlágru posledního podzimního kola je dnes na programu pět zápasů.

Brankář Plzně Aleš Hruška likviduje šanci Lukáše Masopusta
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Viktoria prohrála tři z posledních čtyř zápasů a naposledy dostala čtyři góly od Slovácka. Zato Slavia jako jediná v tomto ročníku ještě neprohrála a celkově v lize bodovala už ve čtyřiadvaceti zápasech po sobě a má pětibodový náskok před druhou Spartou.

"Ve středu začne zápas a bude úplně jedno, jestli máme nebo nemáme náskok. Bude to stejné jako na Spartě, těžký zápas venku, navíc v prostředí, kde se nám moc nedařilo. Ale poslední zápas jsme tam vyhráli. Rozhodne, kdo bude ten den lépe nachystaný. Moc nehraje roli to, co bylo dva tři dny předtím," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"V těch momentech, které zápas přinese, je úplně jedno, jestli se vám předtím dařilo nebo ne, jaké je postavení v tabulce. Jde o momentální rozpoložení. Plzeň doma neprohrává, je tam silná. Navíc bude mít obrovskou motivaci ukázat, že kvalitu má, má možnost snížit náskok," dodal.

Západočeši věří, že jim domácí stadion pomůže. Pod vedením trenéra Adriána Guly nastoupili proti Slavii zatím dvakrát a v obou případech to bylo v jarní části minulé sezony v Edenu. Viktoria ani v jednom z duelů neskórovala a proti rivalovi se neprosadila ani předtím doma, kde prohrála 0:1. Slavii neporazila Plzeň už ve čtyřech zápasech.

"Velký zápas. Věřím, že nasbíráme všechny síly a energii na to, abychom zápas zvládli do vítězství. Známe kvality soupeře. Měli jsme s nimi vzájemnou konfrontaci dvakrát a dvakrát to bylo na jejich stadionu. Proto věřím v sílu domácího prostředí a našeho kolektivu," uvedl Gula. "Všichni víme, jakým způsobem se soupeř prezentuje, kde má silné stránky. Pro nás je podstatné, jak budeme nastaveni my," dodal slovenský kouč.

V souboji tradičních rivalů přivítá nováček z Brna Ostravu, která pět kol po sobě neprohrála. "I když je Brno na chvostu tabulky, dokáže podávat dobré výkony jako se Slavií nebo Slováckem. Nemůžeme nic podcenit. Navíc je tam nový trenér," upozornil asistent trenéra Ostravy Ivan Kopecký, že Zbrojovku před dvěma koly převzal jako hlavní kouč Richard Dostálek.

Karviná je nečekaně na sedmém místě tabulky a nyní přivítá druhého nováčka Pardubice, jimž překvapivě patří osmé místo. Trápící se Mladá Boleslav hostí Slovácko a ve čtvrtém zápase od příchodu staronového trenéra Karla Jarolíma bude usilovat o první výhru.

Sport
zdroj: ČT4

Ve zbylém středečním duelu pak jedenáctý Zlín přivítá čtrnácté Teplice. Zatímco "ševci" třikrát za sebou neskórovali, Severočeši po příchodu kouče Radima Kučery bodovali ve třech z posledních čtyř kol.

Utkání Bohemians 1905 s Opavou bylo kvůli karanténě hostujícího týmu z důvodu vysokého počtu nakažených koronavirem odloženo na neurčito stejně jako duel Příbrami v Českých Budějovicích.

Liga se protáhla až do Vánoc kvůli tomu, že soutěž byla vzhledem ke koronavirové situaci v zemi od října do listopadu na měsíc přerušena. Kvůli opatřením proti covidu-19 se stále hraje bez fanoušků. Na stadionech ale znovu může být až 300 osob z řad partnerů klubů, kteří se musejí prokázat negativním testem a musejí být odděleni maximálně po deseti lidech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články