Messi 644. gólem překonal Pelého rekord. Zraněný Vaclík se ve Španělsku na hřiště nedostal

V sobotu Lionel Messi vyrovnal Pelého rekord v počtu gólů za jediný klub a v úterý jej hned na první pokus překonal. V dalším zápase španělské fotbalové ligy proti Valladolidu argentinský kanonýr zpečetil výhru 3:0. Od chvíle, kdy v 17 letech debutoval v barcelonském dresu, dal Messi za katalánský klub už 644 branek

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 9:16 23. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi slaví gól číslo 644 v dresu Barcelony.

Lionel Messi slaví gól číslo 644 v dresu Barcelony. | Foto: JUAN MEDINA | Zdroj: Reuters

„Když jsem začal hrát fotbal, nikdy jsem si nemyslel, že bych mohl pokořit nějaký rekord, natož ten, který jsem dnes překonal a který patřil Pelému,“ uvedl Messi po překonání brazilské legendy. Pelé nastřádal 643 gólů v letech 1956 až 1974 během působení v Santosu.

‚Naše příběhy budou stále vzácnější, moc tě obdivuju.‘ Pelé gratuloval Messimu k rekordu v Barceloně

Číst článek

V sobotu Messiho trefa Barceloně k výhře nepomohla, protože s Valencií remizovala 2:2, v úterý už měl dvojnásobný důvod k radosti. Na hřišti Valladolidu favorit dominoval. Messi skóroval po patičce osmnáctiletého Pedriho. V závěru pak ještě třiatřicetiletý Argentinec trefil tyč a další velkou šanci mu zlikvidoval brankář Jordi Masip.

A na spoluhráče Messi po rekordním večeru nezapomněl. „Chci poděkovat všem, kteří mi celá ta léta pomáhali: spoluhráčům, rodině, přátelům. Ti mě každý den podporují,“ dodal šestinásobný nejlepší fotbalista světa.

V čele ligy Atlético

Fotbalisté Atlética si upevnili vedení v lize před městským rivalem Realem, když vyhráli na hřišti třetího San Sebastianu 2:0 brankami z druhého poločasu. Po nevýrazném prvním poločase zápasu Atlética se San Sebastianem, ve kterém ani jeden z týmů nevystřelil na branku, se Atlético ujalo vedení ve 49. minutě. První střelu mezi tři tyče přetavil Mario Hermoso hlavičkou v gól.

Vítězství mužstva z hlavního města pak čtvrt hodiny před koncem zpečetil ranou z hranice pokutového území Marcos Llorente.

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík vynechal již sedmý soutěžní zápas kvůli svalovému zranění, které si přivodil při rozcvičce před utkáním Ligy mistrů proti Chelsea na začátku prosince. I tak Sevilla zvládla protáhnout šňůru venkovních výher ve všech soutěžích na šest, když vyhrála na hřišti Valencie. O třech bodech pro Andalusany rozhodl v 81. minutě Suso.

Messiho gól č. 644 v čase 0:28:

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:
Elche - Pamplona 2:2 (47. Fidel, 78. Carillo - 10. García, 64. Brašanac), Valencie - FC Sevilla 0:1 (81. Suso), Huesca - Levante 1:1 (31. Ontiveros z pen. - 53. Melero), San Sebastian - Atlético Madrid 0:2 (49. Hermoso, 74. Llorente), Valladolid - FC Barcelona 0:3 (21. Lenglet, 35. Braithwaite, 65. Messi), Villarreal - Bilbao 1:1 (74. Pino - 20. Williams).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme