Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře | Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

Ať už u štědrovečerní večeře posloucháte klasické koledy, české vánoční písně nebo zahraniční vánoční hity, v naší nabídce si vyberete. Našli jsme pro vás to nejlepší, co můžete o svátcích klidu a pohody poslouchat. Která je ta vaše oblíbená?

Ed Sheeran a Elton John: Merry Christmas

Žhavou novinkou letošních Vánoc je hit v podání dvou britských hvězd Eda Sheerana a Eltona Johna. Zpěváci se dali dohromady pro dobrou věc, Výtěžek z prodeje jejich duetu Merry Christmas půjde na konto Sheeranovy Suffolk Music Foundation a také AIDS Foundation Eltona Johna. Song je milý a chytlavý a za zhlédnutí stojí také videoklip, ve kterém se pánové inspirovali u osvědčených vánočních klipů jako Last Christmas od Wham! nebo Stay Another Day skupiny East 17.

Poslechněte si Merry Christmas:

Pokračování 2 / 12

Wham! – Last Christmas

A teď už ke staré dobré klasice! Bez známého hitu tehdejších Wham!, kde zpíval George Michael v době, kdy ještě netušil, že je gay, by to prostě nebyly pravé Vánoce. Také si ji můžete pouštět o Vánocích pořád a stejně vás neomrzí?

Poslechněte si Last Christmas:

Pokračování 3 / 12

Frank Sinatra – Santa Claus Is Coming To Town

Ačkoliv byla písnička vydána už v roce 1934, kdy se umístila na prvním místě hitparády v Americe, její nejslavnější verzí je pravděpodobně tato z roku 1943 od Franka Sinatry.

Poslechněte si Santa Claus Is Coming To Town:

Pokračování 4 / 12

Janek Ledecký – Sliby se maj plnit o Vánocích

A teď něco z českých luhů a hájů – pravděpodobně nejznámější vánoční český song nazpíval Janek Ledecký a dodnes s ním o Vánocích slaví velký úspěch.

Poslechněte si Sliby se maj plnit o Vánocích:

Pokračování 5 / 12

Iveta Bartošová – Tři oříšky pro Popelku

Také milujete pohádku Tři oříšky pro Popelku? Pak se vám jistě vybaví i tato píseň od Ivety Bartošové, která se k Vánocům skvěle hodí.

Poslechněte si Tři oříšky pro Popelku:

Pokračování 6 / 12

Mariah Carey – All I Want For Christmas

Zpěvačka Mariah Carey v santaclausovském oblečku, závěje sněhu, sáňky, sobi, rolničky a romantická píseň – umíte si představit něco víc vánočního?

Poslechněte si All I Want For Christmas:

Pokračování 7 / 12

Jakub Jan Ryba – Česká mše vánoční

Jestliže toužíte po opravdové klasice, pak je pro vás Česká mše vánoční neboli takzvaná Rybovka ta pravá.

Poslechněte si Českou mši vánoční:

Pokračování 8 / 12

Václav Neckář – Půlnoční

Píseň Půlnoční vznikla původně pro film Alois Nebel, ten se ale odehrává o Vánocích, a tak i tento pomalý song štědrovečerní večeři určitě nezkazí.

Poslechněte si Půlnoční:

Pokračování 9 / 12

Dan Bárta – Na nebi svítí

I Dan Bárta se svým chraplákem dokáže krásně navodit vánoční náladu. Jeho balada Na nebi svítí je skvělým kompromisem mezi klasickými koledami a novodobými vánočními songy.

Poslechněte si Na nebi svítí:

Pokračování 10 / 12

Jon Bon Jovi – Please Come Home For Christmas

Mladý a krásný Jon Bon Jovi v santaclausovské čepičce? Kdo by ho nechtěl najít pod stromečkem? Stejně okouzlující je i jeho partnerka v klipu, kterou hraje topmodelka Cindy Crawford.

Poslechněte si Please Come Home For Christmas:

Pokračování 11 / 12

Jiří Suchý a Jiří Šlitr – Purpura

Nezapomněla jste na purpuru? Její vůně bude skvěle ladit k vůni vánočního stromečku, a proto nesmí chybět ani stejnojmenná koleda v podání Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého.

Poslechněte si Purpuru:

Pokračování 12 / 12

Kryštof ft. Karel Gott – Vánoční

Je to více než dva roky, co nás opustil mnohonásobný Zlatý slavík Karel Gott. Fanoušci ale stále nezapomínají a právě pro ně si kapela Kryštof před rokem přichystala překvapení v podobě vánočního songu s Karlem Gottem. Píseň se jmenuje Vánoční. „Věřím, že se vám bude píseň líbit, stejně jako se líbila nám už od prvního poslechu. Píseň spolu Karel a kapela Kryštof natáčeli v lednu 2019 a domluvili jsme se, že ji pustíme do světa až loni před Vánocemi, protože vánoční písně a Karel Gott k sobě prostě patří,“ uvedla Ivana Gottová. Poslechněte si píseň níže na videu:

Doporučujeme

Články odjinud