Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Alena Schillerová očima odborníka Sama Dolce: Dobrý základ ničí závan nevkusu

Alena Schillerová očima odborníka Sama Dolce: Dobrý základ ničí závan nevkusu
Zdroj: Alena Schillerová archiv
+ Dalších 9 fotografií
módní policie
Alena Schillerová (56) je česká právnička, od prosince 2017 ministryně financí ČR, a neustále je pod dohledem nejenom široké veřejnosti, ale také módních kritiků. Alena Schillerová si patrně svoji důležitou roli moc dobře uvědomuje, a zejména na sociálních sítích se snaží se vší noblesou prezentovat své modely a různé outfity. Módní stylista hvězd a kreativní ředitel Miss Czech Republic Sam Dolce si posvítil na módní kreace paní ministryně financí a zhodnotil její současný vkus a cit pro módu.

Nešlo si nevšimnout, že ministryně financí Alena Schillerová se v poslední době snaží zejména na sociálních sítích zazářit nejenom jako politička, ale také jako jakási módní ikona.

"Alena Schillerová patří k malé skupině žen, které striktně musí dodržovat parametry daného dresscodu, a to žen ve vysoké politice, kde stále je, a možná vždy bude, více mužů, kteří mají oblékání poněkud snadnější než ženy. Nutno ale říct, že muži mají daleko méně šancí ke kreativitě a zdůraznění osobnosti," vysvětluje módní stylista hvězd Sam Dolce

Zatímco světové političky či první dámy ve světě často ohromují svým vkusem, tak Česko v tomhle trendu zatím velmi pokulhává. "Například pro Melanii Trump jsou ikonické velké sluneční brýle a kabelky Hermes, tak pro Alenu Schillerovou jsou poznávacím znamením hedvábné šátky a perfektně vyfoukaný účes," pokračuje.

"Ve stylingu oblečení se tolik neorientuje, ale správně dodržuje standardy dresscodu související s jejím prestižním postavením. Tzn. šaty nenosí moc krátké, ramena nemívá odhalená a co se týče obuvi, ta by měla být uzavřená a to paní Schillerová moc dobře ví a dodržuje. Nejsem zastánce toho, že černé pouzdrové koktejlky je nutné "rozbít" něčím barevným. V podání paní ministryně tedy jejím oblíbeným barevným šátkem. Mělo by to být naopak. Šátek podobně tmavý nebo v bordó barvě či lahvově zelné."

"Co se týče obuvi, která celý outfit může povznést nebo pohřbít, tak tam paní ministryně zjevně tápe, i když zvolí vhodný typ obuvi. Doporučuji například růžové jehlové podpatky nebo tělové barvy, které jí nohu opticky prodlouží. Pokud je paní Schillerová skutečně tak zatížená na šátky, měla by je prokonzultovat s nějakým odborníkem, který by její oblíbený doplněk vyselektoval a přiřadil k vhodným outfitům," dodal.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy