Kdyby zavolal Bayern či Liverpool, asi bych se rozklepal. Ale u Plzně ne, komentuje spekulace Rada

Kdyby zavolal Bayern či Liverpool, asi bych se rozklepal. Ale u Plzně ne, komentuje spekulace Rada

Jablonec zakončil podzimní část pěknou šňůrou sedmi duelů bez porážky, z nichž hned šest přineslo výhru a i to ho vystřelilo až na průběžné druhé místo v tabulce.

Díky úspěchům na Střelnici začal být dokonce severočeský stratég Petr Rada spojován s Viktorií Plzeň, jež naopak v posledních dnech a měsících až tak nepřesvědčuje a v níž to má možná nahnuté Adrián Guľa.

Jablonecká kabina se však ztráty svého šéfa neobává. "Doufám že ne. Ale tohle není otázka na mě, to je pro vedení a pana Peltu. Záleží, co bude. Ale já si myslím, že trenér bude chtít zůstat s námi," přednesl na webu fkjablonec.cz probuzený útočník Martin Doležal.

A jak okomentoval ony spekulace sám "plukovník", jenž se pohybuje na trenérském poli již dvaadvacet let a západočeskou značku ze Štruncových sadů vedl již těsně po miléniu?

"Já jsem trenérem Jablonce a na tom se nic nemění. Mám tu platnou smlouvu. S nikým jsem nemluvil, nejednal. Plzní se rozhodně nezabývám. Mám už nějaký věk a takové zvěsti mě nerozhodí. Kdyby však zavolal Bayern Mnichov či Liverpool, asi bych se rozklepal. Ale tady ne. Jsem rád, že mohu trénovat, být mezi mladými lidmi a sportovci," vyvrátil spekulace na tiskové konferenci po skalpu Sigmy kouč, jenž prošel také oběma slavnými "S".

Zvýšená mediální pozornost mu však v žádném případě nevadí a váží si jí. "Je příjemné, že se o vás mluví, to těší asi každého. Dnes, když otevřete noviny, všude je Trpišovský. I jeho to určitě těší. Já jsem však také jako někteří jiní vydal knížku a mám na to nárok, protože čtyřicet let ve fotbale, je myslím dost a mám už něco za sebou. Jenže to není publikované, protože jsem Rada, vyvrhel, nebo trošku kontraverzní člověk. Takže to jde stranou. Potěšil mě ale jeden kamarád, když si to chtěl koupit v knihkupectví, šel za prodavačkou a ona mu říkala: Rada je vyprodanej, ale máme tady Trpišovského. To jsem byl rád," přednesl na klubovém webu otec brankáře Dukly Filipa Rady.

Sáček hodnotí podzim otevřeně: Ztráta na čelo tabulky tam je, ale určitě není nesmazatelná