Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bezdomovce majitel barbershopu změnil k nepoznání: Díky proměně se po 10 letech setkal s rodinou!

Autor: rc - 
23. prosince 2020
11:49

Neuvěřitelný příběh se odehrál v brazilském městě Goiânia. Do tamního barbershopu Padoo vstoupil zarostlý muž, jenž tři roky bydlel na ulici a zaměstnance žádal o břitvu, aby si mohl oholit plnovous. Místo toho si ho však vzal na starost majitel salonu Alessandro Lobo. Pětačtyřicetiletého João Coelho Guimarãese oholil a oblékl. Průběh proměny navíc zaznamenal a video s fotografiemi publikoval na sociální síti. Netrvalo dlouho a snímky se začaly šířit. Na sociálních sítích je viděla Guimarãeseho rodina, s níž se muž po deseti letech potkal.

Mělo to být jen určité povzbuzení pro lidi, aby neváhali a dělali dobré skutky! Ovšem čin, který udělal Alessandro Lobo žijící v brazilském městě Guimarãese, měl daleko větší dopad. Lobo ve městě vlastní prosperující barbershop a obchod s oblečením Padoo. Jednoho dne do jeho podniku vstoupil zarostlý a špinavý muž s prosbou, zdali by mu nepůjčili břitvu, aby si oholil vousy. Lobo muže od vidění znal, jelikož se už nějakou dobu poflakoval kolem jeho podniku a tak se rozhodl, že pětačtyřicetiletého muže, jež bydlí na ulici už dlouhé tři roky, sám oholí.

„Přišel a tak jsme se ho zeptali, zdali je hladový a chce něco k jídlu. Ale odmítl to a zeptal se, jestli nemáme břitvu, aby si mohl oholit vous. Tehdy nás to napadlo,“ uvedl pro britský deník Daily Mail Alessandro s tím, že se muže ujmou. Muže oholili, ostříhali a čistě oblékli. Navíc ho vyfotili, jak vypadal před a po a Alessandro proces proměny sdílel na sociální síti instagram.

Video  Bezdomovce (45) majitel barbeshopu změnil k nepoznání: Díky proměně se po 10 letech setkal s rodinou!  - Instagram
Video se připravuje ...

„Dokončit proměnu trvalo dvě hodiny. Podílel se na tom celý tým. Je to velice stydlivý a málomluvný člověk. Ale viděli jsme, jak je spokojený a hrozně nám děkoval,“ dodal Lobo s tím, že nečekal, jaký dopad jeho počin bude mít. Guimarães se totiž dlouhých deset let neviděl se svou rodinou, která si už myslela, že je mrtvý.

Na sociálních sítích však sestra a jeho matka viděly fotografie a svého ztraceného člena rodiny okamžitě poznaly. „Viděly fotografie a kontaktovaly mě,“ dodal Lobo s tím, že už došlo na vřelé shledání. Ovšem se svou rodinou domů neodjel. „Je stále na ulici. Jeho sestra ho chtěla uvítat u sebe doma, ale nechtěl. Řekl, že na ulici se cítí být svobodný. To je důvod, proč nechtěl jet domů,“ dodal Lobo.

Podobnou proměnou prošel jiný bezdomovec už před třemi lety:

nika70 ( 23. prosince 2020 14:34 )

Tak původně šlo jen o dobrou reklamu na salón. Že se z toho vyklubal dobrý skutek je jen bonus. Jinak proměna super!

Zobrazit celou diskusi