Pelle Alsing (†60), bubeník známý mimo jiné pro své působení ve známé kapele Roxette, zemřel. Švédská skupina potvrdila smutnou zprávu na svém oficiálním účtu na instagramu, příčina bubeníkovy smrti nebyla dosud zveřejněna. Jisté však je, že o ní informoval kytarista Per Gessle (61), jenž byl v Roxette neodmyslitelným parťákem zpěvačky Marie Fredrikssonové, která se na věčnost odebrala minulý rok. Podlehla rakovině mozku, s níž dlouhá léta bojovala.

Gessle na populární sociální síti zveřejnil obrázek Pelleho s širokým úsměvem na rtech, prsty složenými do takzvaného vítězného véčka a se spoustou šňůr z koncertů Roxette na krku. „Pelle byl nejenom úžasným a vynalézavým bubeníkem, ale také nejlepším přítelem, jakého si dokážete představit, laskavou a velkorysou lidskou bytostí s otevřeným srdcem pro každého,“ štkal za zesnulého kolegu Gessle, co ani po smrti Marie nepřestává koncertovat.

VIDEO: Zemřela Marie z Roxette. A moderátorka rádia Kiss v přímém přenosu přiznala nádor

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Marie z Roxette. A Moderátorka rádia Kiss v přímém přenosu přiznala nádor Blesk TV

Alsing se slavnou švédskou hudební skupinou, která se proslavila například hity It Must Have Been Love (známá mimo jiné z romantické komedie Pretty Woman), Listen to Your Heart, How Do You Do či Joyride, hrál už od jejího zrodu v osmdesátých letech, „ode Dne Jedna“, jak psal Gessle. Pro své mnohem slavnější kolegy (ruku na srdce, každý znal hlavní tváře Roxette, tedy Marii a Pera, kdo ale věděl, jak se jmenují ostatní muzikanti?) byl prý vždy obrovskou oporou. „Bude nám všem chybět mnohem víc, než mohou slova vyjádřit,“ dodal zdrcený Gessle.

VIDEO: Roxette: It Must Have Been Love

Fotogalerie
58 fotografií