Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nezaslouží si zabití křesťané alespoň jednu organizaci?

Nedávno jsem poslouchal v Českém rozhlase rozhovor s Tomášem Krausem, tajemníkem federace židovských obcí. Hovořil mimo jiné o Červené středě, bohulibé akci, na které se organizačně spolupodílel. A já musím říct, že mě naštval.

V rozhovoru sám Kraus konstatuje:

Organizovali jsme již třetí ročník takzvané Červené středy. To je akce, která vznikla jako připomínka něčeho, co se ve světě příliš neví, respektive především se to neví u nás v Evropě, a to je pronásledování křesťanů pro jejich víru. Tato akce vznikla ve Velké Británii, a postupně se rozšířila po celé Evropě. My se během těch konferencí dozvídáme, jak vypadá situace křesťanských společenství v některých zemích Asie a Afriky, a to jsou nepředstavitelné věci. Tam skutečně dochází k tragickým genocidám, ne nepodobným tomu, co Židé prožívali v období holocaustu a ten svět o tom prakticky neví, jen občas se nějaké střípky zpráv do těch médií dostanou.

A my jsme již před dvěma lety, respektive třemi, když jsme začali připravovat českou účast na této dnes už globální akci, tak naším takovým českým novem s přidanou hodnotou, chcete-li, je, že jsme se zaměřili nejenom na pronásledování křesťanů, ale přidali jsme k tomu i problematiku antisemitismu a v současné chvíli vlastně tato akce už má podobu upozornění na pronásledování všech lidí pro svou víru, což je zásadní obrat v té celkové koncepci.

Je jistě správné zabývat se antisemitismem a tím vším, ale pro Boha, těchto organizací jsou desítky. Tak proč, když vznikne jedna jediná organizace zabývající se genocidou křesťanů, musí to být okamžitě rozmělněno v nějaké obecné agendě: „pronásledování všech lidí za svoji víru“.

Jak by se panu Krausovi líbilo, kdyby se někdo ujal například nějakého památníku holocaustu a postupně by jeho zaměření zacílil na všechny genocidy, co kdy na světě nastaly? Osud Židů a osud Arménů, Romů, Indiánů, … to vše by se zastřešilo jakýmsi zobecňujícím pojmem „oběti nenávisti“.

Já myslím, že by se to panu Krausovi nelíbilo a jsem si jist, že by to nedopustil. A měl by pravdu. Tak proč nenechají jedinou organizaci zabývající se pronásledovanými křesťany, být nadále organizací zabývající se právě těmi pronásledovanými křesťany?

-------------------------

Oficiálně se uvádí, že je pro svoji víru zabito ročně 100.000 křesťanů. To jsou čísla, která uvádí křesťanské organizace, vatikánské autority a podobně. Ne všichni však s tímto souhlasí. Nepřekvapivě to byla právě britská BBC, která v tomto článku cítila potřebu dokázat, že jsou čísla nadnesená. Uvedli v něm, že velká část mrtvých jde na vrub obětem občanských válek v převážně křesťanských zemích jako je Kongo, a není tedy pravda, že mrtví křesťané jsou obětmi muslimů. V závěru článku se konstatuje, že skutečné číslo pro svoji víru zabitých křesťanů se bude pohybovat mezi 7 a 10 tisíci ročně.

Ačkoliv se domnívám, že se počty mrtvých budou značně lišit podle toho, zda hovoříme o letech řádění Islámského státu v Iráku a Sýrii, nebo o relativně mírových dobách mezi jednotlivými vzplanutími těchto nekonečných konfliktů, řekněme, že by měla BBC s čísly pravdu. Přesto, není 7-10 tisíc každoročně zabitých lidí dost na to, aby mohli být nazváni tím, čím jsou a pro co byli zabiti, tedy křesťany? A ne být začleněni do nějaké obecné množiny obětí?

-------------------------

Poslední říjnovou neděli se nasvěcují některé kostely červeným světlem jako připomínka pronásledovaných křesťanů. S tímto poselstvím byla akce „Red Wednesday“ založena křesťanskou organizací: „The Aid to the Church in Need“. A já prostě nechci, aby se za deset let o červeně nasvícených budovách referovalo jako o připomínce antisemitismu a xenofobie.

Ne, jde o připomínku nejrozsáhlejší poválečné genocidy, o které západ nechce vědět. Ty ostatní si jistě zaslouží své připomínání a také ho mají. Toto je však o křesťanech.

Celé to bohužel je symptomatické. Jako by se slovo křesťan s tím jádrem „Christ“ které má v angličtině, dostávalo na index. A tak je jednou nahrazeno písmenem „X“, jako v anglickém politicky korektním výrazu pro Vánoce: „X-mas“, podruhé se zase o křesťanech hovoří jako o „vyznavačích Easter“, jak předvedl Barack Obama a Hillary Clinton ve svých kondolencích po jednom Velikonočním útoku.

Tak vzpomeňme na ty, kteří při Vánočních oslavách čelí větším překážkám, než jsou zavřené obchody. Klidné Christmas všem Christians na celém světě!

Autor: Oto Jurnečka | středa 23.12.2020 15:09 | karma článku: 33,61 | přečteno: 933x
  • Další články autora

Oto Jurnečka

Desatero Vidláctva

Desatero Vidláctva je extenzí "Manifestu skutečné ekologie". Zatímco manifest myslím naprosto vážně, desatero myslím, ... vlastně také vážně.

6.7.2023 v 12:36 | Karma: 30,40 | Přečteno: 714x | Diskuse| Společnost

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - IV

Probrali jsme marnost pokusů o celoplanetární zásahy a naopak důležitost lokálního přístupu k ochraně přírody. Dnes budu o něco konkrétnější.

6.7.2023 v 11:33 | Karma: 14,23 | Přečteno: 158x | Diskuse| Společnost

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - III

Pokračování textu o ukradené ekologii a o promrhané energii idealistů na utopické projekty. Čemu by energie zodpovědných naopak věnována být měla?

5.7.2023 v 13:44 | Karma: 14,20 | Přečteno: 264x | Diskuse| Společnost

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - II

Pokračování textu o ukradené ekologii a zneužitých idealistech. Na jaké vějičky sedli? Je šance je přesvědčit, že nová odvětví průmyslu za která bojují, životní prostředí nechrání ale škodí mu?

4.7.2023 v 15:04 | Karma: 17,24 | Přečteno: 231x | Diskuse| Společnost

Oto Jurnečka

Manifest skutečné ekologie - I

Ukradená ekologie, zneužití ušlechtilých emocí, hnutí na scestí. Tomu se budu několik následujích dní věnovat v seriálu na pokračování pod názvem: Manifest skutečné ekologie

3.7.2023 v 11:49 | Karma: 19,93 | Přečteno: 389x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Arizonští poslanci schválili zrušení 160 let starého zákona zakazující potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2859x
To co píšu, má vždy vztah ke společnosti a politice. To znamená, že mohu psát prakticky o čemkoli.


Knihy Oto Jurnečky:  Šest pilířů cenzury

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky