Téma: Odstěhovat se či zůstat

23.12.2020 15:38
Uživatel: lentilka001
Věk:  23
0-100
Odpovědí na téma: 4
Text: 

Ahoj, řeším takové dilema. Neustále zvažuju myšlenku, že bych se měla přestěhovat zpět do města, kde jsem měla skvělou práci ale vrátila jsem se. Jenomže problém je v tom, že krom té skvělé práce, kterou u nás asi nikdy mít nebudu, tam budu sama bez rodiny, přátel… Další věc je, že finančně bych po zaplacení všech nákladů moc nenašetřila kdežto kdybych zůstala doma tak bych na tom byla finančně lépe ale zase za cenu toho, že nebudu dělat práci, co mě opravdu baví a naplňuje. Vím, plno lidí dělá práci co je nebaví ale já mám pocit, že když zůstanu tak ztratím smysl a budu velice nespokojená. V případě, že bych se odstěhovala tedy jen kvůli práci tak nevím jaký by to byl život bez všech blízkých. Asi jsem "poseroutka" vždyť tolik mladých lidí či studentů jdou sami a zvládají to ale já z toho moc dobrý pocit nemám a tak nevím jestli mám sázet na rozum či pocity. Hlavně ta myšlenka, že ikdybych tam byla tak se třeba za pár let vrátím a tady můžu začínat od začátku. Nemůžu se rozhodnout co je správné, protože si myslím, že to celkem dost ovlivní můj budoucí život. Je tady někdo kdo řešil někdy něco podobného? Moc děkuji za odpověď.  

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
24.12.2020 07:23 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  46

Město:Praha

500-1000
Téma: Odstěhovat se či zůstat
Text uživatele: 

V mládí bych určitě doporučil snažit se získat co nejlepší praxi, na které budeš moci stavět. Jít tam, kde si budeš moci vybírat z pracovních pozic, které tě zaujmou, než zůstat někde, kde budeš mít práci, která tě nebude bavit a za odměnu, kterou nebudeš považovat za spravedlivou. Vem to tak, že v práci trávíš třetinu života, mělo by to tak být něco, co tě uspokojuje.

 

Já mám to štěstí, že jsem se narodil v Praze, takže pracovních příležitostí jsem měl vždy dost, možná až moc, že jsem z čisté rozmařilosti vícekrát měnil místo, jen abych si polepšil o pár tisícovek. Na druhou stranu jsem díky tomu získal praxi, která mi dnes (24.12.2020) otevírá dveře a když jsem v důsledku corony dostal výpověď, měl jsem novou práci dřív, než mi skončila výpovědní doba.

 

A nikdy nevíš, kam tě to může posunout, třeba časem získáš pozici, která bude umožňovat částečný nebo úplný home office a budeš se tak moci přesunout zpět domů, ovšem s praí, která, tě bude bavit a za peníze, které budeš považovat za spravedlivé.

 

Takže určitě vyraž, ve 23 si můžeš dovolit brát juniorní pozice, zkoušet, co ti sedne a co ne. O 10, 20 let později budeš bez relevantní praxe shánět místo jen velmi obtížně.

 
25.12.2020 20:41 Uživatel: Listicka
1553340406_liska_s_kytickou.jpg
3000-4000
Téma: Odstěhovat se či zůstat
Text uživatele: 

Lentilko, jenom cesta hrbolata vede k uspechu!! Kdyz si zvolis tu rovnou, pohodovou, sice dojdes k cili, ale unudis se!
Nevim, o jakou praci se jedna ve meste, ale pokud te ta prace bavi, muzes preci pocitat s tim, ze tam udelas karieru a budes i vic vydelavat.
Ja bych spis zvazila, jestli tu zmenu podniknout teď v nejiste dobe, ale urcite bych na tvem miste do toho sla. Mas tam vic moznosti v kazdem smeru.
Kdo nic neriskuje, nic neziska! A preci se nestehujes na druhou stranu zemekoule!!

 
28.12.2020 10:17 Uživatel: BMDejv
Věk:  27
0-100
Téma: Odstěhovat se či zůstat
Text uživatele: 

Řešil jsem podobnou věc. Ve 25 jsem se přestěhoval z maloměsta do Prahy. Byl jsem čerstvě po škole. Neměl jsem tu žádné prátele, neměl jsem ani žádnou praxi, takže víc jak půl roku jsem hledal práci. Musel jsem jezdit pro Uber, abych měl z čeho platit nájem. Ale nakonec jsem práci našel. Nebavila mě, ale byl to první krok. Teď, o 3 roky později, mám práci která mě baví, mám průměrný plat a našel jsem i pár nových přátel. Prostě se nesmíš bát neúspěchu. A nic se nedovíš dokud to nezkusíš.   

 
09.01.2021 18:54 Uživatel: lentilka001
Věk:  23
0-100
Téma: Odstěhovat se či zůstat
Text uživatele: 

Děkuji za názory. Říkám si, jestli mi ta práce stojí za to když tam jinak budu úplně sama, jo jasně, známosti se dají najít časem ale blízké jak rodinu tak kamarády bych měla daleko. Je to jako odstřihnout se úplně od starého života. Navíc když jede někdo někam k vůli práci tak chce taky vydělat a v tomto případě bych po zaplacení všeho moc tedy neměla. No, je to těžké rozhodnutí. Na jednu stranu bych chtěla, na stranu druhou si nevěřím, že bych to psychicky zvládla.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Odstěhovat se či zůstat
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Přehnaně vnímavá 4 1166x
Jak přestat být osamělá - rady, tipy, diskuze 7 1479x
Nevím, co dál... 1 1453x
Je mi 18 let a potřeboval bych holku kolem 15 let - kde ji najít? 1 2430x
Jak udržet duševní pohodu a nepropadnout stresu - zkušenosti, názory, diskuze 4 1772x
Jsem cíťa citlivá, s věkem se to zhoršuje 4 2064x
Zapomenuté vzpomínky z dětství - jak si vzpomenout? 3 2697x
Dva vršky od PET lahví položené vedle sebe na podlaze - jak si to vysvětlit? 39 3210x
Líbí se mi starší muži (40 let), je mi 16 - je to zvláštní? 6 2552x
Jsem asexuál? 2 2257x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny