Hlavní obsah

Zlín - Teplice 2:3Zlín se střelecky probudil, Teplicím ale podlehl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mareš 0 : 1
31. Janetzký 1 : 1
45. Mareš 1 : 2
67. Janetzký 2 : 2
75. Radosta 2 : 3
Záznam online reportáže

Zlínští fotbalisté sice našli v podzimním ligovém loučení s Teplicemi po více než šesti hodinách recept na vstřelený gól, přesto ve 14. kole natáhli sérii bez vítězství na čtyři zápasy. Po dvou brankách hostujícího Jakuba Mareše dokázali dvakrát vyrovnat díky trefám Jakuba Janetzkého, ale o výhře Severočechů 3:2 rozhodl Matěj Radosta a hosté se po výhře dotáhli bodově na dnešního soupeře.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Mareš, autor dvou gólů Teplic.

Článek

Tepličtí dorazili bez nemocného trenéra Radima Kučery a jeho náhradník, asistent Josef Dvorník, se už v osmé minutě radoval z vedení. Moulis poslal z dvaceti metrů střelu, kterou brankář Dostál dokázal vyrazit jen před sebe a nehlídaný Mareš míč dorazil do sítě.

Pro Zlín to znamenalo dvojí pohromu, neboť při pádu pod nohy svých spoluhráčů si způsobil krvavé zranění na hlavě Dostál a jeho ošetřování na deset minut přerušilo hru, gólman se však vrátil mezi tyče. Poločas ale už nedochytal, ještě před přestávkou byl střídán.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zraněný brankář Zlína Stanislav Dostál.

Domácí mohli hned po rozehrání vyrovnat, ale dělovka Hlinky ztroskotala na rukavicích brankáře Diviše. Zlín byl i poté aktivnější, ale neprosadil se ani z několika nepřehledných situaci. Ve 31. minutě už bylo srovnáno po individuálním průniku Jawa, který vrátil míč směrem k bližší tyči a tam ho Janetzký protlačil do branky, čímž ukončil po 382 minutách zlínské čekání na vstřelený gól.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ve vzdušném souboji (zleva) Patrik Žitný z Teplic a Jakub Janetzký ze Zlína.

Jenže závěr poločasu znovu patřil Teplickým: Žitného rána ještě byla sražena na roh, ale ve třetí nastavené minutě se dostal odražený míč znovu k Marešovi, který se osm metrů od branky nejlépe zorientoval a hosté znovu vedli.

Už v závěru poločasu Zlínští znovu měli několik slibných akcí a v nátlaku pokračovali i po pauze a především v 51. minutě po střele Čanturišvili - a po dalším zaváhání Diviše - už mířil míč do sítě, jenže v cestě mu nechtěně zabránil zlínský spoluhráč Poznar.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Mareš z Teplic a Václav Procházka ze Zlína.

Domácí se snažili prostřelit nejistého Diviše ze střední vzdálenosti a nejpilnější v tom byl Hlinka, ale v 67. napálil Janetzký z 18 metrů už přesně pod břevno a bylo znovu srovnáno. Ne na dlouho - v 75. totiž dokázal střídající Radosta vyhrát souboj právě s nedůrazným Janetzkým a zápas definitivně rozhodl. Hosté pod novými trenéry podruhé za sebou vyhráli a posunuli se na dvanácté místo tabulky.

14. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - FK Teplice 2:3 (1:2)
Branky: 31. a 67. Janetzký - 8. a 45.+3 Mareš, 75. Radosta. Rozhodčí: Machálek - Dresler, Bureš - Marek (video). ŽK: Jawa, Vraštil, Čanturišvili, Buchta - Jukl, Moulis, Mareš, Diviš. Bez diváků.
Zlín: Dostál (45.+4 Rakovan) - Vraštil, Buchta, Procházka - Cedidla (65. Dramé), Conde, Hlinka (81. Slaměna), Čanturišvili - Poznar, Janetzký, Jawo. Trenér: Páník.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Ljevakovič (73. Kodad), T. Kučera, Černý - Vukadinovič (56. Radosta), Jukl, Trubač, Moulis (73. Řezníček), Žitný (87. Šup) - Mareš (87. Kováč). Trenér: Dvorník.

Reklama

Související témata: