Hlavní obsah

Švýcarsko pátrá po tisícovkách turistů z Velké Británie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarsko hledá 10 tisíc turistů, kteří do země dorazili z Velké Británie, píše server týdeníku Focus. Úřady totiž nařídily se zpětnou platností, že každý, kdo dorazil do Švýcarska z Velké Británie, musí jít do desetidenní karantény.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Švýcarské středisko St. Moritz

Článek

Úřady uvádějí, že ze Spojeného království přiletělo od 14. prosince do přerušení leteckého spojení v neděli večer 92 letadel. Jen na ženevském letišti bylo minulý víkend kolem 3500 cestujících. Úřady předpokládají, že od 14. prosince dorazilo do země na deset tisíc britských turistů.

Švýcarští hygienici pátrají nejen po turistech, ale současně trasují jejich kontakty. Federální úřad pro veřejné zdraví požadoval od leteckých společností seznamy cestujících.

U Britů je oblíbené lyžařské středisko Verbier v kantonu Valais.

Čeští řidiči volají z britské pasti. Kolonu natočili dronem

Evropa

Některé kantony kvůli nátlaku ze zahraničí uzavírají během Vánoc své lyžařské areály, píše server týdeníku Focus. Zatím stále funguje Zermatt, Saas Fee a Crans Montan, v kantonu Valais, či kanton Graubünden s Davos-Klosters a Engadin-St. Moritz.

Více než 40 zemí světa včetně Česka kvůli nové mutaci koronaviru omezilo dopravní spojení s Británií. Světová zdravotnická organizace (WHO) v pondělí uvedla, že zatím neexistují žádné důkazy o tom, že by nová mutace způsobovala vážnější průběh covidu-19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám