Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka doma v posledním zápase sezóny padla s Baníkem. Do nového roku vstoupí na sestupové pozici

V posledním utkání kalendářního roku se Zbrojovka doma představila proti Baníku Ostrava. Brňané měli do dnešního utkání pod (staro)novým trenérem Richardem Dostálkem bilanci jedné výhry a jedné prohry a bohužel navázali na horší z výkonů. Baník zvítězil díky penaltě Azeveda těsně 1:0 a Zbrojovka vstoupí do roku 2021 na sestupové pozici.

Úvod utkání patřil ostravským hráčům. Hned ve třetí minutě se pěkným pasem prezentoval Tetour, který našel Zajíce, ten si poradil s Dreksou, ale tváří v tvář Šustrovi selhal a netrefil branku. O chvíli později se opět řítil na Šustra aktivní Zajíc, ale jeho plány překazil Bariš, jenž ukázal své defenznívní přednosti a hostujícího forvarda nepustil do zakončení. Na druhé straně jako první vážně zahrozil Šimon Šumbera, který se po centru z pravé strany dostal k míči, ale jeho pokus byl sražen vedle branky. Herní plány Zbrojovky pošramotila situace z 23. minuty, kdy zraněného Gajiće nahradil Juraj Kotula.

Obrana Zbrojovky zažila krušené chvíle krátce před půlhodinou hry, kde sye nejdřív dral přes porithráče aktivní Fillo, ale jeho střelu defenzíva Brna zblokovala a o chvíli později se k odraženému míči dostal Holzer, jehož ránu z voleje výborně zlikvidoval Šustr. Smolná situace pro Zbrojovku přišla v 37. minutě, kdy Jambor zbxtečně ve vápně fauloval a Baník se dočkal pokutového kopu. Jeho exekuci si vzal na starost Carlos de Azevedo a přesnou ranou k tyči se nemýlil. Šustr měl sice k míči blízko, ale k zákroku mu chybělo trochu štěstí. Odpovedět mohl před přestávkou Adam Fousek, ale jeho střela po kličce na hranici vápna byla v dosahu brankáře Laštůvky.

Druhý poločas zahájil trenér Dostálek dvojitou změnou v sestavě. Kotulu nahradil Hlavica a Šumberu Marek Vintr. Druhých 45 minut připomínalo spíše boj. Tvrdé souboje musel sudí Berka krotit žlutými kartónky a šancí k vidění příliš nebylo. První větší přišla až v 77. minutě, kdy se vedení brejku zmocnil Anotnín Růsek, po kličce na levou stranu vypálil a nebýt mírné teče jednoho z obránců, tak by pravděpodobně vyrovnal. Takto vybojoval pro Brno jen roh.

O něco blíže vyrovnání byl Růsek o čtyři minuty později, kdy se po centru z pravé strany pověsil do vzduchu a svou hlavičkou trefil bohužel jen prostor, kde operoval Laštůvka a ten míč vyrazil před sebe. Z protiútoku mohl rozhovdout de Azevedo, ale toho dokázal dostihnout Damián Bariš, který jej zvládl odstavit a udržet naděje Zbrojovky na body. V nastavení ale "Flinta" nedokázala vytvořit adekvántní tlak a po čtyřech minutách nastavení ukončil rozhodčí Berka utkání. Zápas 23. kola tak znamená pro Zbrojovku porážku 0:1 a pravděpodobně i zimní setrvání na pozici číslo 16.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Komentář k zápasu: Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, baník, prohra, FC Baník Ostrava, FC Zbrojovka Brno, Carlos de Azevedo, Richard Dostálek, Brno, Damián Bariš, Šimon Šumbera, Juraj Kotula, Marek Vintr, Adam Fousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka doma v posledním zápase sezóny padla s Baníkem. Do nového roku vstoupí na sestupové pozici  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.