Láska mimo kamery nabrala mezi králem Miroslavem a princeznou Krasomilou obří rozměry. Vladimír měl přitom doma těhotnou manželku Sašu Myškovou, která si navíc v sobě stále nesla bolest ze smrti prvního dítěte ještě v kojeneckém věku. Alena byla zase v době natáčení vdaná za básníka a dramatika Pavla Kohouta (92).

Trest za lásku

Politicky vlivný Kohout si to tehdy nenechal líbit. „Dokonce přijel na natáčení na zámek Hluboká a počínal si agresivně vůči Vladimírovi,” vzpomínali pamětníci. Tím to ale nekončilo. Kohout dosáhl i toho, že Ráž byl kvůli mravnímu prohřešku vyloučen z komunistické strany ještě před premiérou pohádky. Pro herce to ale byla nejmenší rána ze všech. Daleko víc ho zasáhla smrt maminky a kamaráda režiséra Jiřího Frejky (†48), který se zastřelil. A láska jako z pohádky se nakonec taky nekonala. Přestože se Vladimír a Alena vzali a měli spolu dceru Markétu (†55), jejich manželství bylo jako na houpačce. „Tátu chtěla každá a on kolikrát neodolal. Měl různé avantýry, milenky a snad i vážnější vztah s nějakou baletkou. Mámu to pochopitelně štvalo,” svěřila po letech Markéta s tím, že i matka si našla milence.

Smutné konce

Manželství Ráže a Vránové přesto vydrželo až do plnoletosti dcery. „Jakmile se rozvedli, mámin vztah s veterinářem skončil a už se nikdy nevdala. To otec ano,” prozradila Markéta. Ani její život nebyl jako z pohádky. Přestože měla doktorát z filologie a jako tlumočnice procestovala celý svět, propadla alkoholu, propila i byt a skončila bezmála jako bezdomovkyně. Zemřela 26. prosince 2013 v pouhých 55 letech, prakticky se upila k smrti. Třináct let po smrti tatínka, zatímco maminka Alena se s tím musela smířit.

VIDEO: Zemřela dcera Aleny Vránové: Před smrtí prosila mámu o pomoc!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela dcera Aleny Vránové: Před smrtí prosila mámu o pomoc! David Malík, Michaela Remešová

Starý král Půlnočního království Stanislav Neumann (†72): Syn spáchal sebevraždu!

Během Pražského povstání v květnu 1945 jen o vlásek unikl smrti. Svého jediného syna zachránil z Terezína. Přesto o něj starý král Půlnočního království z Pyšné princezny Stanislav Neumann (†72) později přišel. Hercův syn Stanislav Neumann ml. (†42) byl básník po dědečkovi S. K. Neumannovi. Za druhé světové války se stal členem odbojové skupiny Předvoj. Byl vězněn v koncentračním táboře Terezín, kde ho po osvobození našel otec a vážně nemocného odvezl do Prahy. 

Syn pak s ročním zpožděním odmaturoval a odjel do Paříže, kde studoval na vyhlášené Sorbonně. Na výzvu KSČ se ale v roce 1947 vrátil domů. Působil léta jako redaktor ve vydavatelstvích knih a časopisů pro děti a mládež. V roce 1963 se dokonce stal tajemníkem velvyslanectví ve Varšavě, což se otci líbilo, protože byl sám hodně aktivním komunistou. To ale netušil, že ho strana připraví o syna! Ten se po srpnové okupaci Československa v roce 1968 musel vrátit do Prahy a po krátké léčbě na psychiatrii v září 1970 spáchal sebevraždu. V dopise na rozloučenou napsal, že nemůže žít beze strany ani se stranou, která vládne totalitními metodami, zakazuje mladým lidem studovat a vylučuje ze svých řad poctivé komunisty. Jeho otec přesto zůstal komunistou až do konce života. Syna přežil o celých pět let. Zemřel 19. února 1975 ve věku 72 let.

VIDEO: Šok, Gottův obraz nikdo nechtěl! A Gregorové zkažené Vánoce: Velká prohra a pokuta! 

Video
Video se připravuje ...

Šok, Gottův obraz nikdo nechtěl! A Gregorové zkažené Vánoce: Velká prohra a pokuta! Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
20 fotografií