Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Páté místo? Fantastické. Zasloužili jsme si to, má jasno trenér Novotný

Málokdo asi před startem nejvyšší soutěže čekal, že nováček z Pardubic přezimuje na pátém místě, navíc jen o skóre za čtvrtou Sigmou Olomouc. Je to ovšem realita. Trenér východočeského týmu Jaroslav Novotný neskrýval po vítězství 2:0 v Karviné spokojenost.

Fotbalisté Pardubic oslavují gól v utkání s Libercem
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Určitě je to fantastické z důvodu toho, že jsme nováček. Ale myslím si, že jsme si to výkony zasloužili," řekl Novotný, který vede mužstvo spolu s Jiřím Krejčím.

"Bylo vidět, že jsme se nepřišli první ligy zúčastnit, ale že v ní hrajeme důstojnou roli. Je to teprve necelá půlka sezony, ale chceme se snažit dál o co nejlepší výkony a s tím i související bodové ohodnocení."

V Karviné poslal Pardubice do vedení ve 13. minutě bývalý hráč Karviné Michal Petráň, který poprvé v ligové sezoně nastoupil od začátku. "Dostal šanci i proto, že jsme si říkali, že bude mít velkou motivaci k tomu, aby se prosadil. To se mu podařilo, což je pro hráče vždycky fantastické. Mluvil jsem s ním před zápasem a říkal, že tady ani gól nedal. Teď ho dal jako hostující, což nám ohromně pomohlo," prohlásil Novotný.

Hostující záložník Ewerton poté ve 35. minutě neproměnil penaltu. Pojistku tak Východočeši přidali až v 72. minutě zásluhou Davida Hufa, který zaznamenal pátou trefu v ligovém ročníku po necelých deseti minutách na hřišti. Počtvrté se prosadil z pozice střídajícího hráče.

"S Davidem byl záměr jasný, že půjde spíš do unavené obrany. Míša (Petráň) odehrál výborný zápas, dal gól, působil tady. Můžou být spokojení oba," konstatoval Novotný.

Ocenil i brankáře Marka Boháče, jenž svůj celek několikrát podržel a udržel pátou nulu v sezoně nejvyšší soutěže, což ho řadí na dělené druhé místo. "Zachránil nás. Chytil čtyři, pět loženek. Chytal skvěle," uvedl někdejší hráč Bohemians 1905 či Zlína.

Mužstva nyní čeká krátká zimní příprava, jarní část začne už v polovině ledna. "Budeme pokračovat v nastaveném systému, který máme, s tím, že tam bude pár přátelských utkání a 16. ledna jdeme zase do soutěžních zápasů. Je to atypické. Málokdo to takhle rychle zažil. Myslím si ale, že bychom se s tím mohli poprat," zakončil Novotný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články