Hlavní obsah
Článek

Vánoční svátky jsou i v nelehké době covidové časem rodinných setkání s blízkými, ale také vzpomínek na ty, kteří už nejsou mezi námi. Zavzpomínejte s námi na známé české osobnosti z řad hudební i herecké branže, které nás v roce 2020 navždy opustily.

Do uměleckého nebe odešla zpěvačka Eva Pilarová (†80), slavný režisér Jiří Menzel (†82) i televizní hlasatelky Kamila Moučková (†92) a Heda Čechová (†91).

Do některých letošních úmrtí zasáhl i covid, který zhoršil zdravotní stav již zmíněného Jiřího Menzela či představitelky čarodějnice z Arabely Jany Andresíkové (†79) Stál také za předčasným úmrtím Daniela Kopála (†49) z pořadu Mňam aneb Prima vařečka.

Z hereckých velikánů nesmíme zapomenout na herce Karla Fialu, jenž se dožil požehnaného věku pětadevadesáti let. Herec byl známý především z filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera o kovbojovi a mstiteli bezpráví. Zářijových pětadevadesátých narozenin se bohužel nedožil herec Jan Skopeček, jenž je známý například z komedie Kameňák.

V únoru plakal i hudební svět, když odešel český muzikant a producent Ivan Král (†71). Po vážné nemoci bohužel tento svět navždy opustil oblíbený brněnský herec Martin Havelka, jemuž bylo teprve 62 let.

Smutný rok prožil herec Jiří Krampol (85), jenž se musel vyrovnat s úmrtím své milované manželky Haničky (†59) Ta se sice potýkala se zdravotními peripetiemi, ale její smrt přišla velmi náhle. Krampol se svou čtvrtou manželkou prožil 27 let.

Náhle odešel také herec Čestmír Řanda ml., jehož bohužel postihl infarkt. Bylo mu teprve 60 let.

Plakalo se také za slavného skladatele, klavíristu a hudebního pedagoga Vadima Petrova. Skladatel složil hudbu do pohádek, večerníčků i televizních a rozhlasových inscenací. Dožil se 88 let.

Další známá jména, které nás letos navždy opustila, si připomeňte v galerii.

Reklama

Další články

Načítám