JídloKrása

Mléko je životabudič vaší pleti

Obyčejné mléko? Ano, právě ono je pro pleť nesmírně důležité. Pokožku totiž skvěle zvlhčuje, což je na zimu ideální. Bojuje také proti vzniku vrásek, zesvětluje a dodává pokožce rovnoměrnost. Studené mléko je známé na uklidnění pokožky od slunce.

Syrové, nepasterizované, mírně kvašené nebo kyselé mléko je super pomocníkem a určitě si ho dejte na seznam vašich ingrediencí. Je bohatým zdrojem vápníku a bílkovin.

Bojuje proti vráskám

S věkem se pokožka tenčí a není tak pevná. Mezi nejrizikovější faktory patří špatná péče o pleť nebo nadměrné vystavování slunci. Mléko obsahuje alfa hydroxykyselinu, známou jako kyselinu mléčnou, která může zlepšit zdraví pokožky. Podle jedné studie, kdy účastníci používali kyselinu mléčnou na kůži 2 x denně po dobu 3 měsíců, se snížil výskyt vrásek, pleť byla současně hladší a pevnější. Vzhledem k tomu, že kyselina mléčná vzniká při fermentaci mléka bakteriemi, aplikujte syrové nebo mírně kyselé mléko, tím účinek zvýšíte.

Funguje jako peeling

Je nezbytné z pokožky odstraňovat odumřelé kožní buňky. Když tak neučiníte, vaše pokožka bude matná a jakoby bez života. Mléko díky kyselině mléčné pracuje jako jemný exfoliátor – rozpouští odumřelé buňky pokožky bez škodlivých účinků, na rozdíl od jiných chemických přípravků. Pokud se rádi koupete, dopřejte si koupel s mlékem.

Mléko zvlhčuje pokožku a také jí zesvětluje. Pokud toužíte po světlejší kůži, zkuste následující recept. Mléko nebo podmáslí spojte s kurkumovým práškem a vytvořte takovou pastu. Kurkumin je inhibitor melaninu, takže přispívá ke zesvětlení kůže. Zvlhčení pokožky teď v zimních měsících přijde vhod. Tuky v mléce zabraňují úniku vlhkosti, pokožka je ve výsledku jemnější a dokonale vyhlazená.

Ve stravě by měly být obsaženy makro i mikroživiny a vše vyváženě. Mléko je plné sacharidů, bílkovin, tuků, minerálů a vitamínů. Příjem mléčných bílkovin po dobu 3 měsíců ukáže rozdíl, nevěříte? Pak už vám nezbývá nic jiného, než tuto metodu vyzkoušet..

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button