IBM [NYSE: IBM] oznámila dohodu o akvizici finské společnosti Nordcloud. Ta podle sdělení firmy zaujímá v Evropě vedoucí postavení v zavádění cloudů, transformaci aplikací a řízených službách. IBM tak potvrdila další zvýšení kapacit v oblasti migrace a transformace do cloudů. Výše transakce nebyla uvedena.

Společnost Nordcloud sídlí ve finských Helsinkách, kanceláře má v deseti evropských zemích. V posledních deseti letech rychle rostla. Uspěla v evropském odvětví služeb zajišťujících transformace do cloudů. Je jedním z mála poskytovatelů certifikovaných i na platformy Amazon Web Services, Google Cloud Platform a Microsoft Azure.

„Stále více našich zákazníků přijalo ucelenější přístup k modernizaci aplikací. Ty jim umožní operovat v IT prostředí, v soukromém cloudu i ve veřejných cloudech,“ říká viceprezident pro Inovace cloudových aplikací a výkonný ředitel pro obchodní služby IBM John Granger.

IBM zdůraznila, že Nordcloud uspěl v žebříčku Magic Quadrant společnosti Gartner. A vede i tabulku rychle rostoucích evropských podniků zveřejňovanou deníkem Financial Times.

„Akvizice společnosti Nordcloud nám přinese další odborné znalosti, které našim klientům zajistí digitální transformaci a podpoří další přijetí hybridní cloudové platformy IBM. […] Společnost se zavázala připravit klientům úspěšnou cestu ke cloudu,“ upřesnil Granger.

Přední analytické společnosti v odvětví informačních technologií odhadují, že do roku 2024 dosáhne trh cloudových profesionálních služeb více než 200 miliard USD. Otevřený a flexibilní přístup v poradenství, budování, přesunu a řízení hybridních prostředí klientů nabízí podnikům možnost, aby si samy vybraly z celé řady poskytovatelů.

IBM [International Business Machines Corporation] je americká mezinárodní technologická společnost s hlavním sídlem v Armkonku ve státě New York v USA. Korporace funguje ve 170 zemích světa.

–RED–

KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here