25. 12. 2020

Novinka pod lupou: Sweet Home (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sweet Home (Sladký domove)
Žánr horor, nadpřirozený
Stanice Netflix (Jižní Korea)
Premiéra 18. 12. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Kim Carnby a Hwang Young-chan (předloha)
Hrají Song Kang, Lee Jin Wook, Lee Si Young

O čem to je?

Samotář Cha Hyun-soo se přestěhuje do nového bytu poté, co mu celá rodina zemře během ošklivé nehody. Jeho tichý život brzy naruší zvláštní události, které se v budově i mimo ni začnou odehrávat. Z lidí se stávají hladová monstra a hrdina s ostatními živými z budovy se zoufale snaží přežít.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na to, že jsem vždy slýchávala, že asijské horory jsou ty nejstrašidelnější, tak mi to u těch seriálů zatím teda vůbec nepřijde. I zde jsem doufala, že se konečně dočkám něčeho, u čeho hrůzou nezvládnu mít otevřené oči, ale nakonec jsem se dočkala jen zvláštní slátaniny, která spíše připomínala komedii.

První díl mě nepřesvědčil o tom, že bych měla koukat dál. Nejlepší scéna byla se ženou na druhé straně hrdinových dveří, která alespoň trošku hororově působila. Jinak jsem tu ale nenašla nic, co by mě dokázalo zaujmout. Postavy za moc nestojí, monstra nejsou příliš strašidelná… maximálně můžu říct, že mi pilot utekl rychle, to ano. Pořád se něco dělo, za to dostává plusové bodíky.

Tato novinka si cestičku do mého watchlistu nenajde. Stále čekám na pořádný asijský horor, který mě dokáže zvednout ze židle. Doufejme, že se dočkám třeba v příštím roce.

  • hororu se blížící scény
  • svižné tempo plné akce
  • postavy
  • příliš hororu tu bohužel není
  • divná monstra
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
richardK

richardK

Seriál jsem viděl celý a recenzi jsem již napsal. Jde o seriál, který je satirou na vzorce chování...
před 3 roky
Další články k tématu