Celá nemovitost s plochou více než deseti čtverečních kilometrů leží poblíž Santa Barbary v Kalifornii a kromě hlavního šestipokojového domu zahrnuje i taneční studio, akvapark, kino pro 50 lidí, jezero či tenisový kurt. Před pěti lety za něj investiční firma chtěla 100 milionů dolarů, od té doby ale prodejní nabídku několikrát snížila.

Ron Burkle, který nemovitost koupil, byl jedním z obchodních poradců Michaela Jacksona. Je známým investorem do supermarketů a spoluzakladatelem investiční skupiny Yucaipa. Prodej „pod cenou“ zpochybňuje místní realitní agent Ian Reed. Míní, že i přes velmi pohnutou pověst ranče i přes fakt, že bylo sídlo vystavěno téměř před 40 lety, cena, za kterou si ji magnát pořídil, je směšná. „Je to možná strašidelný dům, ale kupec ho získal za „zlodějskou“ cenu,“ uvedl Reed pro britský Guardian.

V roce 2003 byl ranč prohledán kvůli obviněním, že tam Jackson zneužíval děti. V roce 2005 byl zpěvák obvinění zproštěn.  Na ranči žil až do své smrti v roce 2009, zemřel ovšem ve svém jiném domě v Holmly Hills v Los Angeles o čtyři roky později po předávkování sedativy. Právě spojení ranče s obviněním ze zneužívání dětí bylo podle médií jedním z hlavních důvodů, proč cena za nemovitost tak prudce klesla.

Z ranče, pojmenovaného podle fiktivního ostrova z knihy příběhů Petera Pana, na němž děti nikdy nedospějí, také zmizela řada atrakcí, které dříve vytvářely Jacksonův pohádkový svět. Pryč je například zoologická zahrada, zábavní park nebo železniční stanice, uvedl list Daily Mail.

Fotogalerie
18 fotografií