Hlavní obsah

Pardubice neměly zájem, angažmá v extralize našel útočník za pár hodin

Mladá Boleslav

To byla rychlost! Francouzský hokejový útočník Valentin Claireaux po rozvázání kontraktu s Pardubicemi bude pokračovat v české extralize v Mladé Boleslavi. Podle klubového webu bude devětadvacetiletý účastník pěti mistrovství světa působit v Bruslařském klubu minimálně do konce této sezony.

Foto: BK Mladá Boleslav

Francouzský hokejový útočník Valentin Claireaux po rozvázání kontraktu s Pardubicemi bude pokračovat v české extralize v Mladé Boleslavi.

Článek

"O Valentina jsme měli zájem už v létě, nakonec ale zamířil do Pardubic. Jsme rádi, že to vyšlo teď," řekl sportovní ředitel Mladé Boleslavi Václav Nedorost. "Věříme, že především díky svému skvělému bruslení zapadne do našeho týmu i stylu hry, a to hlavně poté, co odešel Radim Zohorna a zranil se Adam Zbořil," doplnil Nedorost.

Claireaux si v této sezoně v dresu Dynama připsal v 23 zápasech čtyři body za gól a tři asistence. V extralize působil už v minulém ročníku, kdy hrál za Zlín a ve 42 duelech včetně play off zaznamenal 30 bodů za 11 branek a 19 přihrávek. S Mladou Boleslaví, kterou v sobotu čeká duel v Plzni, Claireaux dnes poprvé trénoval.

Před příchodem do extraligy hrál rodák ze Saint-Pierre a Miquelonu, francouzských ostrovů u východního pobřeží Kanady nedaleko Newfoundlandu, tři sezony ve finské nejvyšší soutěži za Lukko Rauma a Sport Vaasa. Do Finska zamířil z francouzského Angers už v sezoně 2015/16 a hrál nejdříve ve druhé nejvyšší lize za KeuPa Keuruu. Na mistrovstvích světa sehrál 34 zápasů a připsal si devět bodů za pět gólů a čtyři asistence.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav)

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín