InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vojtěch Šuhaj si odbyl extraligovou premiéru a přidává další minuty

Vojtěch Šuhaj ještě na druholigové písecké střídačce. , Autor: Václav Kozma

Vojtěch Šuhaj ještě na druholigové písecké střídačce.     Autor: Václav Kozma

PLZEŇ/PÍSEK - Odchovanec píseckého hokeje, osmnáctiletý Vojtěch Šuhaj zažil v pátek 11. prosince extraligovou premiéru mezi dospělými. V dresu Plzně nastoupil v duelu s Olomoucí ve čtvrté formaci s ještě také juniorem Janem Slaninou a Davidem Stachem a odehrál čtyři minuty třináct vteřin. I když se do žádných statistik nezapsal a jeho tým prohrál 1:2, pro mladého hokejistu to byl první extraligový počin a nezůstalo jenom u něho. Nastoupil hned do následujícího utkání Plzně se Spartou, kde už odehrál dvojnásobný čas - osm minut třicet pět vteřin.

Hned po skončení extraligové premiéry poskytl Vojtěch Šuhaj Píseckým postřehům první dospělý rozhovor. Sportovní redakce PP mu do Nového roku přeje, ať přibývají další minuty!

Jaké jsou vaše první dojmy z extraligové premiéry?
První dojmy jsou vážně neskutečné. Je to splněný sen zahrát si nejvyšší českou ligu v dospělém hokeji. Jsem strašně rád, že jsem dostal šanci a teď se budu co nejvíce snažit, aby jich bylo víc.

Kdy jste se dověděl, že do utkání nastoupíte?
Že nastoupím jsem se dozvěděl ve čtvrtek na ranním tréninku. Už jsme se spoluhráčem z juniorky Sláňou (Janem Slaninou, pozn. red.) s áčkem trénovali od středy a bylo nám řečeno, že nás chtějí trenéři vyzkoušet do zápasu. Ale to, že to bude v pátek, jsme se dozvěděli ve čtvrtek.

Byl jste trochu nervózní, nebo jste si šanci nepřipouštěl a bylo to jako v extralize juniorů?
Nějaká nervozita byla, ale na rozbruslení to ze mě spadlo. Já jsem nervózní před každým zápasem, ať je to extraliga juniorů nebo třeba druhá liga, co jsem hrál v Písku. Ale na rozbruslení se do toho vždy dostanu a všechno ze mě spadne.

Jak se vám hrálo se spoluhráči z útoku?
Hrálo se mi dobře, myslím si, že jsme nehráli špatně i nějaké střely jsme tam měli.

Dostal jste od trenéra před zápasem nějaké pokyny?
Nějaké ty pokyny jsme se Sláňou dostali. Ale velkou výhodou je, že v juniorce je stejný herní systém jako v áčku, takže jsme dostali jen pokyny, jak přesně máme proti Olomouci hrát.

Hodnotil trenér po zápase váš výkon, i když jste odehrál jenom čtyři minuty?
Nehodnotil.

Vnímal jste v průběhu zápasu nějaké rady od zkušenějších spoluhráčů?
Kluci nám hlavně říkali, že se nemáme bát a že si to máme co nejvíce užít. Já osobně jsem si to užil strašně moc, ale za prvé mě mrzí prohra v prodloužení a za druhé, že u toho nemohla být moje rodina a příbuzní nebo kamarádi, kteří mi přáli hodně štěstí a gratulovali mi, za což bych jim chtěl moc poděkovat.

Jaký je rozdíl mezi extraligou juniorů a dospělých?
Myslím si, že největší rozdíl je v chytrosti hráčů, v rychlosti, v přepínání z útoku do obrany a naopak. Hráč musí rychleji přemýšlet. A samozřejmě také v síle.

Už trénujete normálně s áčkem?
Poprvé jsem šel s áčkem minulou sobotu, vlastně týden pře zápasem. A pak jsem šel znova ve středu, protože kluci měli v pondělí a úterý volno. Mezitím jsem chodil normálně s juniorkou. Ale, i když jsem chodil od středy s áčkem dopoledne, tak odpoledne jsem chodil ještě s juniorkou.

Myslíte, že v příštím zápase zase budete v nominaci?
Jestli v příštím zápase naskočím nebo ne, zatím ještě nevím (naskočil, pozn. red.). Ale byl bych samozřejmě strašně rád, kdybych mohl naskočit, protože tyhle zápasy mi dávají hodně zkušeností ať odehraju třeba i čtyři minuty nebo žádné.

Není problém naskočit do mistrovského zápasu bez herní praxe, když juniorská extraliga má přestávku?
Trochu jsem se toho obával a myslel na to, že jsem dlouho nehrál. Ale jak jsem říkal, na rozbrusleni to ze mě spadlo a vůbec jsem nemyslel na to, že jsem byl dlouho bez zápasu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace