bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cirelli je pod smlouvou! Tampa má všechny podpisy, stále je ale nad platovým stropem

25. prosince 2020, 20:26

Matěj Hodoval

Vedení obhájce Stanleyova poháru má před startem National Hockey League podepsanou i poslední prioritu z prvního týmu. Na smlouvě se s Blesky dohodl útočník Anthony Cirelli, jenž na slunné Floridě setrvá minimálně další tři roky.

Budoucnost Tampy Bay. Cirelli má za sebou třetí sezonu v nejslavnější hokejové lize světa, ve které znovu dokázal vylepšit své osobní maximum. V základní části nastřílel šestnáct branek a na dalších osmadvaceti se podílel asistencí. Se čtyřiačtyřiceti body byl šestým nejproduktivnějším hráčem Lightning, což je v nabité konkurenci slušný počin.

K zisku Stanley Cupu pak přispěl devíti kanadskými body (3+6) v pětadvaceti zápasech. Ve finálové sérii proti Dallasu nasbíral tři asistence. 

Bolts si mladou pušku hýčkají, za své stále zlepšující se výkony si rodák z kanadského Ontaria řekl o novou tříletou smlouvu. Ta mu dohromady vynese 14,4 milionu amerických dolarů. 

V uplynulých dnech mělo vedení Tampy Bay v čele s generálním manažerem Julienem BriseBoisem napilno. Po podpisu Černáka s Ruttou se nových kontraktů dočkali také útočníci Mathieu Joseph a Alexamder Volkov.

Z hráčského kádru už mají vyřešené smlouvy všichni, tímto však aktivita Blesků rozhodně nekončí. Přestože se na listinu dlouhodobě zraněných hráčů přesune hvězdný Nikita Kučerov, stále budou Bolts přibližně 2,2 miliony nad platovým stropem.

Ve spojení s výměnou se nejvíce skloňovalo jméno Tylera Johnsona, který klub zatěžuje pěti miliony. Klub údajně zvažoval také přesun kapitána Stevena Stamkose, ten by však rád v Tampě ukončil kariéru.
Ať už letošní situace dopadne jakkoliv, bude zajímavé sledovat pohyby na soupisce Blesků i v nadcházejících letech. Poslední rok smlouvy totiž před sebou mají třeba Blake Coleman či Barclay Goodrow, sezonu poté pak vyprší kontrakt Ondřeji Palátovi a Braydenu Pointovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.