Lewis Carroll: Alenka a divy v domě za zrcadlem

26. prosinec 2020

Díky zakutálenému klubíčku vlny se malá Alenka dostane až do tajemného světa za zrcadlem. Nechte se vtáhnout do světa fantazie a pojďte si hrát se snovými představami.

Účinkují: Lucie Kratěnová, Věra Kubánková, Miroslava Pleštilová, Jaroslav Kepka, Zdenka Fleglová, Pavlína Mourková, Luděk Nešleha, Jana Andresíková, Josef Somr, David Novotný, Dalimil Klapka, Simona Stašová, Sylva Sequensová, Pavel Pípal, František Němec, Václav Flegl, Miroslava Hozová, Jiří Klem, Lenka Vintrová, Hana Brothánková, Jana Kratěnová, Richard Dohnal, Eliška Veselá, Veronika Poláčková, Zuzana Malá, Václav Jílek, František Med, Libor Bouček, Jan Flegl, Václav Flegl ml. a Dagmar Schlehrová
Napsal: Lewis Carroll
Napsala: Jitka Škápíková
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Překlad: Hana a Aloys Skoumalovi
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1999

Alenka je obyčejná zvídavá holčička s velkou představivostí, která touží po dobrodružství. Vlastně – byla obyčejnou holčičkou, dokud se neocitla na místě, jež má do obyčejnosti opravdu daleko. "Vypij mě!" stálo na lahvičce, kterou objevila v domě Králíka! Když to Alenka učinila, zvětšila se najednou do obrovitánských rozměrů. Aby vůbec mohla vyjít ze dveří, musela najít další lahvičku, jež ji naopak zmenšila.

Co všechno se v tomhle bláznivém světě ještě stane? Kdo je to Šklíba? Co se stane, když Alenka sní houbu, kterou jí dal houseňák? Proč si všichni v tajemném světě vykládají karty? Poslouchejte a dozvíte se.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio