Plán jsme plnili do půlky, říká Mlejnek. Švédové ho nepřekvapili

Foto: Andrea Cardin / HHOF-IIHF Images

Slováci jim v přípravě rozhodně nenastavili zrcadlo, zato Švédové ano. Svěřenci Karla Mlejnka stačili favoritovi jen do poloviny otevíracího zápasu, pak se ale českému týmu hra rozpadla.

Po prvních dvaceti minutách přitom všechno vypadalo růžově, Češi stíhali se soupeřem bruslit naprosto vyrovnaně. Na Myšákovu branku sice rychle odpověděl Costmar, ale národní výběr měl i další šance.

Na jeho sebevědomí se dívalo hodně dobře!

„Do utkání jsme vstoupili s určitým plánem. Myslím si, že se nám ho dařilo plnit až do poloviny utkání, kdy jsme v naší přesilové hře inkasovali branku na 3:1,“ říká Karel Mlejnek. Krátce po útočném buly tam nezastavil puk na modré čáře Martin Hugo Haš a Emil Heineman potom v brejku poslal kotouč mezi Malíkovy betony.

„Prohráli jsme vhazování a kluci chtěli udělat maximum pro to, abychom dali branku na 2:2. Bohužel, někdy se takové situace stanou,“ komentuje trenér klíčový moment zápasu.

Pak už byl na ledě prakticky jen jeden tým. Švédové prokázali špičkovou individuální kvalitu, a to nejen při gólu Söderbloma s hokejkou mezi nohama...

„Jednoznačně jsme čekali lepší výsledek. Dostali jsme hodně gólů z předbrankového prostoru, na který se musíme lépe zaměřit. Nemyslím si ale, že by nás Švédové úplně překvapili. Spíš tam sehrála roli dovednost hráčů,“ hodnotí Mlejnek.

Seveřané tak přidali 53. vítězné utkání v základních skupinách juniorských šampionátů v řadě. Nick Malík často dělal, co mohl, ale stejně dostal sedm gólů.

Nejen proto je otázkou, koho postaví trenéři do branky proti Rusům. „Bude to předmětem naší analýzy, protože ta utkání jdou velmi rychle za sebou,“ pokyvuje hlavní kouč.

Rozdíl byl velký :/

Zveřejnil(a) Hokej dne Sobota 26. prosince 2020

Čeští junioři mají na odpočinek 29 hodin, pak je čeká druhý rival. Neméně silný. Od Ruska se na letošním mistrovství očekává ještě víc, do dvacítky mu už od loňska docházejí skvělé ročníky. Na úvod turnaje v souboji favoritů porazilo Spojené státy 5:3.

„Utkání Rusko – USA jsme sledovali a o kvalitách soupeřů samozřejmě víme. Budeme s týmem pracovat, abychom předvedli co nejlepší výkon,“ slibuje Mlejnek před bitvou s týmem, který v listopadu zazářil na Karjala Cupu – seniorský turnaj beze ztráty kytičky vyhrál.

„Rusové mají individuální dovednosti a sebevědomí podpořené kvalitním výkonem, to jsou jejich atributy. My se na to budeme snažit co nejlépe připravit,“ dodává Karel Mlejnek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz