Presleyho imitátor Vladimír Lichnovský: Dokonalý a pěkně drzý | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Presleyho imitátor Vladimír Lichnovský: Dokonalý a pěkně drzý

Je dokonalý, až bude zase vystupovat, musíte ho vidět.
Je dokonalý, až bude zase vystupovat, musíte ho vidět. (Foto Aha! – Petr Podroužek a archiv Vladimíra Lichnovského)

Jeho prvním hudebním vzorem byl Michal David a o králi rokenrolu Elvisi Presleym, když ho slyšel, si myslel, že jde o zpěváka černé pleti. Dnes patří Vladimír Lichnovský (48) k nejlepším elvisovským světovým imitátorům. V roce 2004 byl např. v britském Blackpoolu vyhlášen evropskou dvojkou.

První paruku si vytvořil z maminčina blonďatého příčesku, po nástřiku černým lakem na auta připomínala spíš přilbu. A když začínal imitovat, připomínal oblekem spíš číšníka. „Zpíval jsem si jako dítě, nejraději na houpačce, takže to bylo slyšet po celém sídlišti. Vystupoval jsem na besídkách a občas šel zahrát soudruhům, přičemž mě paní ředitelka brala z hodin. To bylo milé obzvlášť před písemkou,“ směje se při vzpomínkách Vladimír Lichnovský. 

Může za to dávná přítelkyně

Po střední škole byl přijat na ostravskou lidovou konzervatoř ke studiu klasického zpěvu. Jenže v tu dobu měl už kapelu, věčně hráli do ranních hodin po barech, což se podepsalo na hlase. Po dvou letech z konzervatoře odešel. „Nemohl jsem se pořád vymlouvat na nachlazení.“ Odjel do Anglie, studoval angličtinu a dělal au pair. Po návratu se už zcela proměnil v rokenrolového boha Elvise. V Gracelandu, kde Elvis žil a je muzeum, si koupil repliku jeho brýlí. „Vlastně to začalo tím, že mi jedna moje přítelkyně kdysi řekla, že se směji jako Elvis.“ Rychle se rozkřiklo, že na severu Moravy válí jeden kluk jako on.

Poslední koncert Elvise Presleyho v roce 1977

Video se připravuje ...

A Pavel Černocký...

Psal se rok 1998 a Pavel Černocký, prezident fanklubu Elvise, ho pozval do pražského Lucerna Music Baru na tradiční vánoční setkání klubu. „Bílý kostým mi švadlena spíchla podle fotky. A po vystoupení se nám začaly hrnout nabídky na další akce.“ Těch bylo nakonec tolik, že nechal práce v půjčovně aut a zcela se Elvisovi oddal. Navíc alternoval jako Presley s Karlem Zichem v muzikálu: Brouci – Evangelium podle Beatles.

Priscilla Presley: Zažijte Elvise tak, jak vždycky chtěl!

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.