Sicílie od 1 530 Kč
Zobrazit zájezdy

Nejkrásnější pláže, kam doletíte z České republiky pod 4 hodiny

Nejkrásnější pláže, kam doletíte z České republiky pod 4 hodiny

O tom, že naše země oplývá nádhernou a rozmanitou přírodou, nemůže být pochyb. Jednu „chybičku“ však přece jen Česká republika má, chybí jí moře. Ale ke smutku není důvod, leží v samém středu Evropy, takže stačí sednout do letadla a za pár hodin už plavete v moři. V tomto článku jsme pro vás vybrali některé z nejkrásnějších pláží, kam doletíte už za 4 hodiny.

Cestovat nemusíte nikam daleko, nádherné scenérie se vám nabízejí takřka za humny. Průzračnou vodu a jemný písek máte takřka na dosah ruky. Zapomeňte na čas vyplýtvaný cestou a dejte přednost objevování úchvatných nových míst. Pojďme se nyní společně podívat na to nejlepší, co vám Evropa dokáže nabídnout.

Pláže v Řecku

Vlychada – Santorini

Jedním z nejkrásnějších řeckých ostrovů je sopečný ostrov Santorini, jehož typickou představitelkou je pláž Vlychada. Už jen skutečnost, že se jedná o pozoruhodný ostrov s černými plážemi vulkanického původu, z něj dělá jedinečné místo, které zkrátka musíte zažít na vlastní kůži. Skutečnou perlou je ale výhled. Panorama mohutných útesových skalisek celou magickou atmosféru jen umocní. Na Santorini doletíte z Prahy za 2 hodiny a 40 minut.

Pláž Vlychada na ostrově Santorini
Pláž Vlychada na ostrově Santorini

Kolik stojí zájezdy na Santorini? Podívejte se

Zobrazit zájezdy

Navagio – Zakynthos

Jednou z naprosto nejkrásnějších pláží Řecka je pěším nepřístupná plážička Navagio. Na skutečnost, že sem musíte cestovat lodí, ale zapomenete v okamžiku, kdy spatříte obrovskou skálu, pod kterou se rozprostírá běloskvoucí pláž s velmi fotogenickým vrakem lodi, ke kterému se pojí mnoho místních legend. Toto místo se nachází v severozápadní části ostrova a je jeho skutečným skvostem. Doba letu z Prahy na Zakynthos je navíc jen 2 hodiny a 30 minut. Tomu říkáme rychlost!

Pláž Navagio na ostrově Zakynthos
Pláž Navagio na ostrově Zakynthos

Kolik stojí zájezdy na ostrov Zakynthos? Podívejte se

Zobrazit zájezdy

Pláže v Bulharsku

Albena

Pokud vás již omrzely proslulé, ale stejnou měrou přelidněné Zlaté písky, jistě vás okouzlí malebné bulharské letovisko a lázeňské město Albena. Nachází se severně od známého turistického místa Varna. Mimochodem doba letu do Bulharska (konkrétně do Varny) zabere pouhou 1 hodinu a 55 minut. Kromě tradičních promenád či zákoutí najdete v Albeně také nádhernou pláž Albena Beach, kterou si zamilujete na první pohled vy i vaše děti. Pozvolný přístup do moře, příjemná teplota, čistý písek, ale také množství mušlí, to jsou hlavní lákadla této pláže.

Pláž Albena v Bulharsku
Pláž Albena v Bulharsku

Kolik stojí zájezdy do Albeny? Podívejte se

Zobrazit zájezdy

Cacao Beach

Hledáte pláže, kde to naopak do noci žije? Pak zamiřte na Cacao Beach, která se rozkládá nedaleko Slunečného pobřeží. Místy narazíte na písečné duny, které pláži přidávají na její atraktivitě. V létě se tu konají velkolepé party s DJem pod širým nebem.

Pláž Cacao Beach v Bulharsku
Pláž Cacao Beach v Bulharsku

Kolik stojí zájezdy na Zlaté Písky? Podívejte se

Zobrazit zájezdy

Pláže ve Španělsku

Playa de Muro – Mallorca

Jednou z nejkrásnějších pláží španělského ostrova Mallorca je Playa de Muro. Nádherné dlouhé lány zlatého písku lemují blankytně modrou vodu s pozvolným přístupem do moře. Pláž je jako stvořená pro rodinnou dovolenou a milovníky teplejší vody. Navíc vám doba letu na Mallorcu zabere maximálně 2 hodiny a 30 minut, což je zkrátka super!

Pláž Playa de Muro na Mallorce
Pláž Playa de Muro na Mallorce

Kolik stojí zájezdy na Playa de Muro? Podívejte se

Zobrazit zájezdy

Ses Covetes – Mallorca

Rozsáhlá pláž Ses Covetes je další z krásných zážitků, které Mallorca nabízí. Je jedním z mála míst, které potěší i surfaře, neboť se zde mnohdy lámou i skutečně velké vlny. Nenachází se totiž v zátoce, ale je vystavena širému moři. Oblaží vás také výhledem na typickou středomořskou vegetaci, rozsáhlými písečnými dunami a naprostým klidem od ruchu měst.

Pláž Playa Ses Covetes na Mallorce
Pláž Playa Ses Covetes na Mallorce

Kolik stojí zájezdy na ostrov Mallorca? Podívejte se

Zobrazit zájezdy

Pláže v Itálii

Cala dello Zingaro – Sicílie

Panenská příroda nádherné zapadlé pláže Cala dello Zingaro vás ihned uchvátí. Nachází se v západní části ostrova Sicílie v přírodní rezervaci prosté dopravního ruchu. Její nádherná zákoutí, bohatou květenu, široké spektrum odstínů tyrkysové a pohled na mohutné skály si ale nejprve musíte vysloužit. Dostanete se sem poměrně náročným terénem, ale věřte, že to za to stojí a nebudete litovat!

Pláž Cala dello Zingaro na Sicílii
Pláž Cala dello Zingaro na Sicílii

San Vito Lo Capo – Sicílie

Rozsáhlá pláž San Vito Lo Capo s výhledy na místní dominantu – obří skálu a krystalicky čistou vodu s minimem vln, láká na své půvaby každého návštěvníka Sicílie snad odjakživa. Nachází se na severozápadě ostrova a rozhodně patří mezi místa, která zde nesmíte vynechat. Bonusem je, že doba letu na Sicílii zabere maximálně 2 hodiny a 15 minut. Stačí tak jen chvíle a už plavete v moři.

Pláž San Vito Lo Capo na Sicílii
Pláž San Vito Lo Capo na Sicílii

Scala dei Turchi – Sicílie

Pro řadu Čechů stále zůstává neobjevená pláž Scala dei Turchi (Schodiště Turků) nedaleko Agrigenta (cca 20 minut jízdy autem), což je škoda. Tato písečná pláž se táhne kolem úchvatné sedimentární horniny s typickým bělavým nádechem.

Pláž Scala dei Turchi na Sicílii
Pláž Scala dei Turchi na Sicílii

Kolik stojí zájezdy na Sicílii? Podívejte se

Zobrazit zájezdy

Kaminia – Kalábrie

Malá plážička Kaminia se rozprostírá na okraji malebné zátoky a nabízí tak svým návštěvníkům klidné vody s naprostým minimem vln, skvělou vůni čistého vzduchu a nádherný výhled na skalnaté útesy dokreslený horskými panoramaty. Nachází se poblíž hlavního města italské Kalábrie na „oranžovém pobřeží“. Do Kalábrie doletíte za 2 hodiny a 20 minut.

Pláž Kaminia v Kalábrii
Pláž Kaminia v Kalábrii

Kolik stojí zájezdy do Kalábie? Podívejte se

Zobrazit zájezdy

Výběr je skutečně široký a žádná volba nikdy nebude špatně. Všechny pláže mají své kouzlo a získají si vaše sympatie na první pohled. Zapomeňte na daleké lety a pojďte s námi objevovat nádherné evropské pláže. A kam letos vyrazíte vy?

Komentáře

Buďte první, kdo článek okomentuje.

Komentáře mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš komentář a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte a vložený komentář se zveřejní.
    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů