Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úspěch libereckých kynologů. V anketě Hasič roku obsadili druhé místo

Jedna z cen letošní ankety Hasič roku putuje do Libereckého kraje. Druhé místo mezi kolektivy obsadili kynologové Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Konkrétně jde o Pavla Málka, Václava Vančuru a Pavla Vitáka.

Kynologická skupina Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje vznikla 15. června 2016. První člen této skupiny byl Pavel Málek, sloužící na stanici v Turnově. Jeho kolegou byl od samého začátku Václav Vančura, sloužící na stanici v Tanvaldu a později se k nim přidal také Pavel Viták - vedoucí pracoviště IZS a služeb na územním odboru Semily. „Kynologická skupina má za sebou již desítky pátracích akcí jak v plošném pátrání, tak v sutinovém vyhledávání osob,“ uvedl mluvčí hasičů David Kořínek. 

Kynologové se účastnili mimo jiné pátrací akce roku 2019 v Libereckém kraji, kde tři dny pátrali po pohřešované osobě v Jizerských horách. „Na svém kontě mají i dvoudenní pátrání po 71leté seniorce ze Semil, kterou se nakonec podařilo najít a zachránit,“ dodal Kořínek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasič roku, hasiči, kynologové, Liberecký kraj, Václav Vančura, Hasičský záchranný sbor, Semily, Turnov, Tanvald, Jizerské hory, anketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch libereckých kynologů. V anketě Hasič roku obsadili druhé místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.