InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marcel Nousek: Chceme dokázat, že v tabulce patříme výš

SEMICE - Fotbalisté Semic si podzim v A třídě představovali určitě lépe. Z osmi odehraných kol dokázali vytěžit pouze jedenáct bodů a patří jim až deváté místo. To je oproti loňské sezoně, kdy útočili na nejvyšší příčky, značný propad. Trenér Marcel Nousek vidí neúspěch hlavně ve venkovních zápasech. Ze hřišť soupeřů přivezli Semičtí pouze jeden bod, když dokázali remizovat v Prachaticích. Semický kouč doufá, že na jaře mužstvo výsledky zlepší a posune se pořadím k horním příčkám. Nastínil, jakou plánuje přípravu, a také prozradil, jak vidí brzký start soutěže.

Po osmi odehraných kolech vám patří deváté místo. Jak podzimní část zhodnotíte? Asi jste čekal lepší výsledky…

Určitě jsme čekali, že vstoupíme do soutěže lépe, avšak díky mnohačetným absencím v zápasech, hlavně venkovních, je umístění odpovídající. Domácí zápasy díky hráčům z B týmu, kteří nás vhodně doplňovali, jsme dokázali hrát náš způsob hry, kterou bychom se chtěli prezentovat v každém zápase. Venkovní zápasy byly naše noční můra a se souběhy B mužstva jsme kolikrát měli na střídání dva a méně hráčů. Nepočítám mě a mého asistenta Filipa Breibische.

V loňské sezoně jste se drželi u čela tabulky. Co je v letošní sezoně jinak, že nesbíráte tolik bodů?

Jak už jsem říkal, shazují nás venkovní zápasy, kdy musíme improvizovat se sestavou a tím pádem nehrajeme ve stabilním složení a hráči to kolikrát na neobvyklých postech nemají jednoduché. Drtila nás zranění a nemoci hráčů kostry týmu a to je vždy strašně znát. A každopádně naše koncovka je tristní. Když si šance dokážeme vytvořit, neproměníme je.

Která ztráta vás nejvíce mrzela?

Určitě nás mrzí všechny ztráty, ale zápas v Kaplici, kde jsme výhru darovali soupeři po individuálních chybách, a zápas ve Vimperku, kde jsme herně totálně, jak je již pravidlem na Šumavě, propadli a opět neproměňovali stoprocentní šance.

Který zápas vás naopak nejvíce potěšil?

Doma až na první zápas s Netolicemi hodnotím kladně všechny zápasy. Ale utkání s Planou, kdy jsme otáčeli z 1:2 na 3:2, bylo z mého pohledu nejlepší, jak herně, tak i pro oko diváka. Vrátili jsme tak předešlou domácí prohru z minulého ročníku na domácí půdě.

Před sezonou přišla velká posila do defenzivy Lukáš Holub. Jak jste s jeho výkony spokojený, splnil vaše očekávání?

Lukáš je pro nás obrovskou posilou, jak jsem už zmiňoval, je to fotbalista, kterého by chtěl do týmu každý jak svými zkušenostmi, tak povahou do kabiny. Mrzí nás, že do některých zápasů z důvodu zranění, svatby, vyloučení v zápase B týmu, nebo pracovních povinností nemohl zasáhnout. Protože v každém zápase, ve kterém hrál, byl jasnou podporou týmu.

Jak už jste zmínil, v utkáních vás hodně trápí neproměňování šancí. Proč tomu tak je?

Je pravda, že v předešlé sezoně jsme měli v zakončení větší štěstí a více klidu. Momentálně nás sužuje menší sebevědomí a drzost v zakončení. Věřím, že do budoucna na tom zapracujeme a naši snajpři budou dál postrachem soupeřových obran.

Trápila vás na podzim nějaká zranění? Jak je na tom tým po zdravotní stránce, jsou všichni fit?

Jak už jsem předestíral, zranění je naše alfa a omega zápasů, kdy v ne tak širokém kádru, kterým disponujeme, je to to rozhodující. Je těžké hrát pokaždé v jiné sestavě, zvláště v obraně, kde hodněkrát musel zastupovat Luděk Zborník, který nám pak chyběl ve středových řadách. Ale tento problém máme vesměs na všech pozicích. Tímto musím pochválit kluky z B týmu, kteří nám hodně pomáhají.

Se spoluprací s vaší rezervou jste tedy spokojený…

Určitě, spolupráce je na velmi dobré úrovni a s trenéry Jirkou Cimburou a Ladislavem Holubem se dokážeme pokaždé domluvit a jsem moc rád, že nám ve všech směrech vycházejí vstříc.

Po osmi zápasech přišla stopka a následně i přerušení amatérských soutěží do konce roku. Bylo to správné rozhodnutí?

Nejsem v pozici, abych určoval, jestli to bylo dobře nebo špatně, ale situace byla taková. Z mého pohledu se to dalo čekat po první vlně, kdy se soutěž přerušila a následně ukončila. Nedá se nic dělat, musíme to brát tak, jak to je, a doufat, že se tento scénář nebude opakovat vícekrát, ale to se teprve uvidí.

Vypadá to, že soutěže by měly začít dříve, než jsou týmy zvyklé. Je to správně a stihne se podle vás soutěž dohrát v normálním modelu?

Dle mého názoru tato nestandardní situace je hodně nešťastná. Nikdo s námi toto téma nerozebíral a myslím, že by hodně týmů se mnou souhlasilo, že toto nařízení není nejlepší. Dostali jsme se do fáze, kdy fotbal hrajeme v zimě, a hokej se hraje v létě. Pro kluby s menší základnou hráčů je na hranici možností tento model praktikovat. Případná zranění, nemoci, dovolené hráčů, pracovní povinnosti a rodinné životy v tak dlouhém sledu zápasů musí zákonitě přijít a rozhodně to uškodí soutěži jako takové. Podle mého se tento scénář ubírá k dohrání alespoň poloviny pozastavené soutěže, aby dle nových regulí mohla být soutěž ukončena a neopakovala se situace z předešlé soutěže, kdy se ročník anuloval.

Během nucené pauzy trénovali jste v nějakém režimu?

Určitě jsme díky kondičním trenérům Jakubovi a Pavlu Keclíkovi měli možnost trénovat dle jejich plánu individuálně. Jsem moc rád, že se do těchto tréninků zapojilo mnoho hráčů a udrželo se tak v kondici.

Máte v hledáčku nějaké nové posily?

Chtěli bychom posílit a rozšířit kádr o nějaké hráče, protože hrát od února do června bude velmi náročné.

Občas jste nastoupil i vy sám. Chybí vám ostré zápasy nebo už jste si zvykl na trenérský post?

Skloubit hraní a trénování není úplně jednoduché, hlavně, co se týče tréninkových jednotek. Do tréninku se jako hráč dokážu zapojit minimálně a to samozřejmě pro hraní na nějaké úrovni není dostačující. Každopádně jsem rád za každou minutu, kterou mohu strávit na hřišti, ale bez pořádného tréninku už je to složitější.

Co říkáte na kauzu kolem Romana Berbra? Koho byste viděl ve vedení českého fotbalu a jak ho očistit?

Asi každý něco tušil, někteří to určitě věděli, co se ve fotbale děje, a myslím, že je moc dobře, když veškeré nešvary z fotbalu vymizí. Je otázkou, jestli ty změny nastanou, a dokáže se fotbal v České republice zvednout a být co nejčistší. Určitě to nepůjde hned, ale každý, kdo se o to pokusí a něco pro to udělá, bude jen ku prospěchu fotbalu. Konkrétně nedokážu říct, kdo by se mi líbil ve vedení fotbalu, ale myslím, že myšlenka bývalých top hráčů České republiky není vůbec špatná.

Už máte v hlavě představu o zimní přípravě?

Představu máme, dokonce ji máme už skoro naplánovanou a vzhledem k náročnosti soutěže nebude dlouhá a přípravnými zápasy napěchovaná. Máme v plánu odehrát tři přípravná utkání a krátké soustředění na Lipně.

Jaký bude cíl pro jarní část?

Cílem je zvednout umístění B týmu z dolních pater tabulky do klidných záchranných vod a pro áčko, aby se kádr konsolidoval a předváděl co nejlepší výkony, abychom dokázali, že patříme v tabulce o něco výše.

Jak jste se doma zabavil v době koronaviru?

Bylo to strašně těžké období, kdy člověk nemohl skoro nic a jsem moc rád, že jsem mohl využít tohoto času ke společným chvilkám s mojí přítelkyní a rodinou. Nic moc jiného se dělat nedalo, a tak jsem se snažil i pořádně odpočívat.

Co byste vzkázal příznivcům semického fotbalu?

Jsme strašně rádi, že v těchto složitějších obdobích nás chodili podporovat, a doufám, že tomu tak bude i nadále a my se určitě pokusíme předvádět pro ně co nejlepší fotbal.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace