Někdejší europoslanec udeřil: Zeman je mstivý stařík odmítající diskusi

27.12.2020 14:08

Prezident Miloš Zeman pronesl na sv. Štěpána své tradiční poselství. Někdejší europoslanec za Svobodné Jiří Payne konstatoval, že jsme slyšeli projev mstivého staříka, který po vzoru komunistů odmítá s občany diskutovat a vyžaduje jen jejich poslušnost. Sám přitom podle Payneho dokázal poškodit pověst České republiky víc než řada jiných lidí.

Někdejší europoslanec udeřil: Zeman je mstivý stařík odmítající diskusi
Foto: Svobodní
Popisek: Jiří Payne

Vyslechli jsme dnes proslov mstivého a nevraživého staříka. Možná už vůbec nezáleží na tom, co říká. Možná už jde jen o to, jak jej bude soudit budoucnost. Přesto se můžeme zamyslet nad jeho vizí. Ve svém vidění světa se v mnohém dopracoval na pozice podobající se Gustávu Husákovi,“ srovnal Payne už 26. prosince na blogu iDNES.cz Zemana s věrným komunistou.

V souladu s komunistickou praxí mezi lety 1948 až 1989 prezident Zeman soudí, že by opozice měla mlčet. Stejně jako komunisté i Zeman vyzývá k úctě k vládě a činy opozice považuje za bezvýznamné. Payne v této souvislosti připomíná, že Husák hovořil stejně o disidentech.

Zeman v projevu poděkoval lidem, kteří vystupují v souladu s jeho postoji, a opomněl zmínit živnostníky a drobné podnikatele, které krize zasáhla nejvíc a k nimž vládní pomoc nedoputovala buď vůbec, nebo doputoval jen zlomek potřebné sumy.

„Občané by vůbec podle Zemana neměli přemýšlet, diskutovat, mají mlčet a poslouchat, co jim vláda přikazuje. Ale přesně to nám přece vždy opakoval Husák. A dnes by měli navíc nosit roušky a dát se očkovat. Pozapomněl jaksi připomenout, že jeho bájný hrdinný Prymula použil lživý trik, který měl zastřít naprostou nepřipravenost vlády na epidemii a neschopnost postarat se o zásobování vnitřního trhu, a vyzval k amatérskému šití roušek. V USA jeho nápad otestovali, podomácku ušitá rouška měla měřitelný efekt, teprve když sestávala z 16 vrstev. Burešova vláda, podle Zemana hrdinná, dodnes neměla odvahu omluvit se za tuto lež, možná to je právě důvod, proč u nás ani drakonická opatření nepřinášejí zlepšení. Zeman se dovolával vědeckých argumentů a zapomněl si všimnout, že ochranu poskytují pouze certifikované roušky a to pouze v míře, která je na certifikátu vyznačena. Taková drobná věcná neznalost. Mimochodem po husákovsku vyzývá národ k nošení roušek, a přitom sám na sobě žádnou nemá. Kdo by si nevzpomněl na to, jak pořádal poradu v Lánech, kde roušku neměl nikdo,“ nešetřil kritikou Payne.

Zeman však o svých názorech nepochybuje, nošení roušek považuje za správné a vyzývá občany, aby se nechali očkovat. Činí tak v situaci, kdy podle Payneho odborníci o očkování stále diskutují.

„Na rozdíl od chudáků, kteří nic nedokázali, Zeman již dokázal například znectít funkci prezidenta, poškodit obraz České republiky v zahraničí, oslabit naše postavení v NATO, poškodit morální vývoj národa, uvést do politiky hrubá a sprostá slova, zakázat svobodnou demonstraci, krýt korupci, poklonkovat totalitnímu diktátorovi... no je toho ještě víc,“ udeřil na prezidenta Payne při vzpomínce, jak Zeman s  čínským komunistickým prezidentem zasadili strom a popíjeli pivo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…