TOP 5 hvězd Ruska? Budoucnost Vancouveru i šokující volba Columbusu

Foto: iihf.com

Rusko je považované za největšího vyzyvatele domácí Kanady v boji o zlato. Dokážou Češi v nočním zápase uhlídat jeho hvězdy?

Jaroslav Askarov (G, 18 let)

Šesťorkin, Vasilevskij, Sorokin, Samsonov... Mladí ruští brankáři udivují NHL, brzy se k nim přidá i Jaroslav Askarov. Kdo ví, možná vůbec největší talent ze všech zmiňovaných. Jedenáctka posledního draftu (Nashville) má fantastická čísla v KHL, navíc zazářila i na Karjale proti dospělým. 

Letošní sezona: Petrohrad (KHL), 7 zápasů, 96,2 %, 0,96 G/Z

Šakir Muchamadulin (O, 18 let)

Rusové budou na MSJ těžit z toho, že jejich mladíci byli dost vytížení v domácích ligách, jejichž program na rozdíl od většiny ostatních tolik nenarušila pandemie koronaviru. Urostlý Muchamadulin tedy odehrál hned 31 zápasů. Zaujal natolik, že si ho v říjnu na draftu už z 20. pozice vybralo New Jersey.

Letošní sezona: Ufa (KHL), 31 zápasů, 2+7

Vasilij Podkolzin (Ú, 19 let)

Na draftu 2019 se jeho jméno v mnoha odhadech objevovalo už na třetím místě, nakonec ale spadl až na desátou příčku, odkud si ho vzal Vancouver. Podkolzin zatím mezi muži není až tak produktivní, o tom ale jeho hra nikdy úplně nebyla: příkladem jde svou bojovností a agresivitou. Mezi svými vrstevníky navíc přidává i tu zmíněnou nadstavbu v produktivitě.

Letošní sezona: Petrohrad (KHL), 24 zápasů, 2+4

Rodion Amirov (Ú, 19 let)

V letošním draftu šli Rusové na dračku: na prvních 21 místech byli hned čtyři. Už jako patnáctý šel na řadu Rodion Amirov, na kterého ukázalo Toronto. A když Maple Leafs viděli, jak si Amirov počínal na Karjale, kde dal tři góly, výskali si radostí.

Letošní sezona: Ufa (KHL), 23 zápasů, 5+3

Jegor Činachov (Ú, 19 let)

Největší šok na draftu NHL. Je obrovskou raritou, že přišel na řadu už v prvním kole – přestože byl o rok starší než ostatní. Loni ho nikdo nechtěl, jenže potom, co letos předváděl v KHL, raději Columbus na nic nečekal a Činachova si vzal už z 21. příčky. Zámořští komentátoři tehdy byli dost zaskočení, o Činachovovi (který měl přijít na řadu někdy v pátém kole) totiž ještě neměli připravené poznámky. Nicméně, teď už se svět učí jeho jméno: Činachov řádí v Omsku a na MSJ chce řádit dál.

Letošní sezona: Omsk (KHL), 27 zápasů, 8+7

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz