Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souček počtvrté v sezoně skóroval. Liverpool narazil s WBA a Arsenal zaskočil Chelsea

Čtvrtou branku v sezoně Premier League vstřelil v 15. kole Tomáš Souček. Záložník West Hamu udeřil ze vzduchu a stanovil konečný výsledek 2:2 v utkání s Brightonem. Překvapením skončil zápas v Liverpoolu, kde lídr soutěže jen remizoval 1:1 s předposledním West Bromwich Albion. Ligového vítězství se naopak poprvé od začátku listopadu dočkal Arsenal, v londýnském derby totiž porazil Chelsea 3:1 a posunul se na čtrnácté místo. Druhý už je Everton po skalpu posledního Sheffieldu. Třetí Leicester doma remizoval 2:2 se čtvrtým Manchesterem United. Už čtyři zápasy čeká na výhru Tottenham, který v neděli remizoval 1:1 s Wolverhamptonem.

Tomáš Souček z West Hamu skóruje do sítě Brightonu
zdroj: PA autor: Paul Childs

West Ham po nevýrazné první půli prohrával, ale v 60. minutě vyrovnal prvním gólem v Premier League Ben Johnson. O deset minut později ale Souček odvrátil centr z rohového kopu jen do těla naskakujícího Lewise Dunka a kapitán Brightonu se zblízka nezmýlil.

V 82. minutě se však role kuriózním způsobem obrátily. Tentokrát odvracel míč po rohovém kopu Dunk, hlavou ale takřka totožně jako v předchozí situaci nastřelil Součka a český reprezentant šťastně vyrovnal. Bývalý kapitán Slavie dal od únorového debutu v anglické lize čtvrtý gól hlavou  pouze Dominic Calvert-Lewin z Evertonu a Harry Kane z Tottenhamu mají stejnou bilanci.

"Remíza je asi zasloužená. Pochopitelně jsme chtěli vyhrát, ale když dvakrát prohráváte, musíte bod brát," řekl Souček pro klubový web. "V posledních čtyřech zápasech jsme pokaždé inkasovali jako první, pak je těžké výsledek otáčet. Další utkání máme už za dva dny, tak máme příležitost to napravit," poukázal na nabitý program a úterní zápas v Southamptonu.

Celý zápas odehrál v dresu "Hammers" i obránce Vladimír Coufal.

Hráči WBA se radují z vyrovnání v utkání s Liverpoolem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Malcolm Bryce via www.imago-images.de

Liverpool zarmoutil Ajayi

Liverpool směřoval k výhře od 12. minuty, kdy se prosadil Sadio Mané. Senegalský útočník dal za "Reds" 69. gól v Premier League a v klubových tabulkách se dotáhl na pátého nejlepšího střelce Luise Suáreze.

Favorit ale pojistku nepřidal a v 82. minutě srovnal hlavou Semi Ajayi. West Bromwich si po remíze na hřišti vicemistra Manchesteru City odvezl bod i ze hřiště úřadujícího šampiona, přesto zůstal předposlední.

Dlouho vedl také Tottenham na stadionu Wolverhamptonu, nakonec ale prodloužil čekání na výhru na čtyři zápasy. "Kohoutům" nepomohl ani brzký gól Tanguye Ndombélého z 58. sekundy zápasu, v závěru totiž vyrovnal hlavou po rohovém kopu Romain Saiss. Tottenham je v tabulce pátý, "Vlci" jsou na 11. místě stále o bod za West Hamem.

Chelsea potřetí v řadě prohrála venku

Arsenalu se i bez několika opor podařil zejména první poločas. Ve 34. minutě Alexandre Lacazette bezpečně proměnil penaltu a krátce před pauzou zvýšil na 2:0 Granit Xhaka výstavní ranou z přímého kopu.

Třetí gól domácích následně přidal v 56. minutě Bukayo Saka, který zřejmě nepovedeným centrem milimetrově trefil horní růžek branky.

"Blues" v 85. minutě snížili zásluhou Tammyho Abrahama a londýnské derby mohl v nastavení ještě více zdramatizovat Jorginho, pokutový kop mu však zlikvidoval brankář Bernd Leno. Chelsea venku v lize potřetí za sebou nebodovala.

Vardy zajistil Leicesteru remízu

Manchester United se dostal do vedení ve 23. minutě. Bruno Fernandes ve skluzu prodloužil míč na Marcuse Rashforda a ten tváří v tvář proti brankáři Kasperu Schmeichelovi nezaváhal. Už za osm minut však srovnal Harvey Barnes přesnou střelou k tyči.

Po hodině Rashford v další velké šanci nevyzrál na Schmeichela, ale dánský gólman podruhé kapituloval v 79. minutě po Fernandesovu přízemním pokusu. Šestadvacetiletý záložník vstřelil deset gólů v sezoně anglické ligy jako první Portugalec od ročníku 2008/09, kdy to dokázal Cristiano Ronaldo.

Hosté ovšem ani podruhé v utkání neudrželi vedení dlouho a v 85. minutě rozhodl o dělbě bodů Jamie Vardy, jehož pohotovou ránu tečoval do vlastní svatyně Axel Tuanzebe.

Everton zápas bez mnoha šancí rozhodl v Sheffieldu až v 80. minutě po gólu Gylfiho Sigurdssona. Tým kouče Carla Ancelottiho v soutěži vyhrál počtvrté za sebou. Naopak domácí "Blades" v patnácti kolech získali pouze dva body.

Delší čekání na vítězství v historii Premier League zažili už pouze fotbalisté Queens Park Rangers v ročníku 2012/13, kdy nedokázali naplno bodovat v úvodních 16 duelech.

"Citizens" nezaváhali

Manchester City začal podle předpokladů a ve 14. minutě skóroval Ilkay Gündogan po akci Raheema Sterlinga. V 55. minutě přidal pojistku favorita Ferran Torres. "Citizens" doma v lize porazili Newcastle podvanácté v řadě.

Aston Villa i v oslabení zdolala Crystal Palace 3:0. Už v 5. minutě otevřel skóre Bertrand Traoré. Na konci první půle byl vyloučen Tyrone Mings po druhé žluté kartě, přesto se domácí po změně stran ještě dvakrát prosadili. Přesně mířili Kortney Hause a Anwar El Ghazi.

Bamford opět skóroval 

Leeds vyhrál 1:0 nad Burnley gólem Patricka Bamforda krátce po úvodním hvizdu. Anglického útočníka totiž už ve 4. minutě fauloval ve vápně brankář Nick Pope a nejlepší střelec nováčka soutěže rozhodl nekompromisní střelou pod břevno.

Burnley se muselo obejít bez zraněného českého útočníka Matěje Vydry, v lize prohrálo po čtyřech zápasech a je na šestnáctém místě. Leeds se v neúplné tabulce posunul na jedenáctou pozici.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:

Leicester - Manchester United 2:2 (31. Barnes, 85. vlastní Tuanzebe - 23. Rashford, 79. Fernandes), Aston Villa - Crystal Palace 3:0 (5. Traoré, 66. Hause, 76. El Ghazi), Fulham - Southampton 0:0, Arsenal - Chelsea 3:1 (34. Lacazette z pen., 44. Xhaka, 56. Saka - 85. Abraham), Manchester City - Newcastle 2:0 (14. Gündogan, 55. Torres), Sheffield United - Everton 0:1 (80. Sigurdsson), Leeds - Burnley 1:0 (5. Bamford z pen.), West Ham United - Brighton 2:2 (60. Johnson, 82. Souček - 44. Maupay, 70. Dunk), Liverpool - West Bromwich 1:1 (12. Mané - 82. Ajayi), Wolverhampton - Tottenham 1:1 (86. Saiss - 1. Ndombélé).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články