Hlavní obsah

Koronavirus ohrožuje účast polských favoritů na Turné

Oberstdorf

Den před startem Turné čtyř můstků se v týmu spolufavorizovaných Poláků objevil případ koronaviru. Při povinném testování před pondělním startem kvalifikace na zahajovací závod v Oberstdorfu byl pozitivní Klemens Muraňka. V ohrožení se tím pádem ocitla účast jeho reprezentačních kolegů a kandidátů na přední umístění v prestižním seriálu, obhájce prvenství Dawida Kubackého i dvojnásobného vítěze Kamila Stocha.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Polák Kamil Stoch při závodě v Engelbergu.

Článek

O Muraňkovu pozitivním testu informoval polský svaz. Zatím není jasné, co bude s dalšími členy týmu, o jejich osudu by měl rozhodnout příslušný zdravotní úřad.

"Sedíme a čekáme," řekl polským médiím bývalý hvězdný skokan a nynější ředitel polského svazu Adam Malysz. Doufám, že bude izolován jen jeden člověk a zbytek týmu bude moci skákat," dodal. Lékař polské výpravy Aleksander Winiarski nevyloučil, že by se Muraňkův test ještě mohl opakovat.

Muraňka byl okamžitě izolován od zbytku týmu, nemá přitom žádné příznaky nemoci covid-19. Zdravotní problémy nemají podle svazu ani ostatní skokani.

Kvalifikace na úterní zahajovací závod 69. ročníku je naplánována na pondělí se začátkem v 16:30.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články