Po jakých tvářích jdou Zavadil s Kováčem? V opavském hledáčku jsou Smola, Hellebrand, Nešický i Štěrba

Po jakých tvářích jdou Zavadil s Kováčem? V opavském hledáčku jsou Smola, Hellebrand, Nešický i Štěrba

Protože se budou za pár měsíců poroučet z Fortuna:ligy hned tři týmy, ve druhé polovině sezony bude boj na chvostu tabulky pořádně napínavý.

Zatím nejblíže pádu do FNL má osmnáctá Opava, která vytěžila ze dvanácti vystoupení pouhých šest bodů a nepochybně bude posilovat.

Jak zaznělo na serveru isport.blesk.cz, tandem Radoslav Kováč a Pavel Zavadil již intenzivně pracuje na rozšíření kádru a ve hře je hned několik jmen...

Do známého slezského prostředí by se mohl vrátit například jednatřicetiletý forvard Tomáš Smola, který neprorazil ani v Baníku, ani v rumunském Gaz Metanu Medias a na volání svého oblíbeného klubu by mohl slyšet. Třeba i formou hostování, protože v tamní Lize I naskočil jen na 104 minut čistého času bez gólového vyústění.

Na opavském radaru figuruje také šestadvacetiletý stoper Sigmy Jan Štěrba, jenž je na Hané nevyužitý a hlavní kouč Radoslav Látal preferuje jiné střední obránce.

Slezský FC už hodilo laso také jednadvacetiletému záložníkovi Patriku Hellebrandovi, jenž patří Slavii, ale na podzim byl zapůjčen ve Slovácku, odkud do metropole zamířil. Martin Svědík mu však příliš velké vytížení neposkytl a mladíka se zkušenostmi z mládežnických reprezentací by tak změna adresy mohla zajímat.

Poslední klub elitní soutěže, který si v minulých dnech pojistil i šestnáctiletý brankářský talent Mikuláše Kubného, pak má být blízko získání osmadvacetiletého špílmachra Aleše Nešického, jenž se po příchodu z Táborska neprosadil ve Slovanu Liberec.

Pokud jde o FNL, v opavských kancelářích se řeší jak prostějovský obránce Roman Bala, jenž svému týmu pomohl na páté místo, tatředopolaři Líšně Jakub Kučera a Marek Matocha, kteří pomohli brněnskému mužstvu na průběžný druhý flek.

Hašek: Snažím se chovat tak, abych si na konci dne mohl říct: Jo, tohle jsem já

Zdroj: iSport.cz