Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull potřebuje Pérezovy schopnosti i znalosti

Red Bull potřebuje Pérezovy schopnosti i znalosti

Sponzorské peníze prý nejsou třeba

Christian Horner prozradil, že Nico Hülkenberg se nedostal ani do užšího výběru kandidátů na místo v týmu Red Bull. Ještě před ukončením sezony to začal být pouze souboj Alexandera Albona se Sergiem Pérezem.

"Ne, nikdo další. S Nikem Hülkenbergem jsme trochu mluvili, ale věci dostaly spád až v posledních týdnech," řekl šéf týmu Red Bull. "Je až šílené, jak se to všechno sešlo. Nico je samozřejmě velmi schopný závodník a měl by mít místo ve F1. My jsme však měli velké štěstí, že Sergio nedokázal sehnat místo. Díky tomu jsme získali čas. Mohli jsme dát Alexovi prostor do konce sezony a až potom se rozhodnout. Poprvé od roku 2007 bereme jezdce zvenčí, ne z našeho programu pro mladé závodníky. Sergiovy letošní výkony prostě nešlo ignorovat a my chceme mít co nejsilnější tým, abychom mohli útočit na pozici Mercedesu."

Helmut Marko si myslí, že cenné budou i jeho znalosti.

"Umím si představit, že když mu Racing Point oznámil, jaké jsou plány na příští rok, tak věnoval velkou pozornost všemu, co dělal Mercedes," uvedl poradce Red Bullu pro motorsport a každý si už může sám domyslet, zda mluvil pouze o motoru nebo o celém "růžovém Mercedesu", jak se vozu RP20 přezdívalo. "Jednání o smlouvě bylo krátké. Je to jednoduchá smlouva na jeden rok. Co se Hülkenberga týče, letos moc nezávodil, to ho znevýhodnilo."

Příští rok nejspíš budeme mexickou vlajku vídat častěji. Foto: Racing Point

Spolumajitel společnosti vyrábějící energetické nápoje Dietrich Mateschitz se vyjádřil k finanční otázce, která se prý ale dosud vůbec neřešila.

"Já ani nevím, kdo ho teď vlastně podporuje. To nebylo důležité," nechal se slyšet. "Pokud s ním přijdou i sponzoři, tak budou vítáni. Ale není to tak, že bychom potřebovali jezdce s velkým věnem. Bude to pouze bonus."

Před budoucí sezonou se technická pravidla moc nemění, proto 76letý miliardář očekává těsnější závodění: "Jistě se přiblížíme k Mercedesu, ale i McLaren a Aston Martin se dostanou blíže k nám."

Zdroj: Motorsport, SpeedWeek, f1-Insider, úvodní foto: Racing Point