Dlouhý covid nebo mobily v rukou dětí. Nejčtenější články Plusu za celý rok 2020

28. prosinec 2020

Nejčtenějším heslem roku 2020 bylo i na našem webu slovo koronavirus. Taky vás zaujala kauza Koněvovy sochy v Praze 6, nebo názor pedagoga a spisovatele Marka Hermana, podle kterého mobil nepatří do rukou malého dítěte.

1. Proč na koronavirus umírají i mladí a zdraví? Může za to cytokinová bouře
čtěte víc ≫≫≫

Text už z 22. února do dnešního dne přečetlo před 65 tisíc z vás. Popisuje nový koronavirus covid-19, který byl v čínském Wu-chanu poprvé detekován loni v prosinci. Světová média shrnují, co o této zdravotní hrozbě zatím víme.

Podle spikleneckých teorií Američané infikovali nemocí covid-19 Číňany, aby ovládli svět

2. Češi budou bez banánů, čekají je jen horší a dražší potraviny, píše server Deutsche Welle
čtěte víc ≫≫≫

Přehled zahraničního tisku z 23. června, který rozebírá přijetí zákona, který stanoví povinný až 85procentní podíl českých potravin v obchodech. Přínosem by prý zákon byl pro velké zemědělské společnosti, napojené na politiky.

3. Bojím se o svého syna, starostu Prahy 6. Kdyby to nebyla ruská vojenská rozvědka, tak mávnu rukou, přiznává bývalý diplomat Kolář
čtěte víc ≫≫≫

Bývalý český velvyslanec ve Spojených státech i Rusku a otec starosty Prahy 6 Petr Kolář ve vysílání vyjádřil velké obavy o svého syna. „Bojím se. Těch různých výhrůžek a mailů, které synovi chodí,(…) ale i já se dozvídám, že jsem zakladatelem krvavého klanu rodiny Kolářů. Jsme banda, kterou je třeba vymýtit a zlikvidovat,“ řekl 9. dubna. 

Odstranění sochy maršála Koněva na Praze 6

4. Malé děti potřebují něhu a řád. Mobily nemají v jejich rukou co dělat, radí pedagog Herman
čtěte víc ≫≫≫

Mobily jsou pro děti horší než cigarety, varuje pedagog a spisovatel Marek Herman v květnovém pořadu Hovory. Připomněl, že moderní technologie mají stejný závislostní potenciál jako kouření, alkohol nebo drogy. „Rodiče je dávají dětem, které s nimi usínají a probouzejí se. Jestli mám z něčeho strach, tak z technologií,“ přiznává.

Pedagog a spisovatel Marek Herman je zastáncem tradiční rodiny.

5. Přetrvávající únava i oslabený čich a chuť. Dlouhý covid může postihnout až deset procent nakažených
čtěte víc ≫≫≫

Lidé, kteří prodělali nemoc covid-19, mohou mít i po vyléčení z aktivní virové infekce dál dýchací problémy. Protahujícím se obtížím, kdy typické příznaky onemocnění trvají měsíc a déle, vědci přezdívají dlouhý covid, psali jsme koncem října. 

smutek - úzkost - únava - vyčerpání

Bylo toho ale mnohem víc. Český rozhlas Plus - Když chcete vědět PROČ

autor: lup
Spustit audio

Související