Řidič přejel mladíka v čase zákazu vycházení. Policii zajímá i to, kam jel

  11:10
Tragickou nehodu vyšetřují od nedělní noci policisté z Jindřichova Hradce. Řidič osobního vozu srazil na Třeboňsku chodce, který na místě podlehl vážným zraněním. Mladý muž, který šel po silnici mimo obec, na sobě neměl žádné reflexní prvky.

Auto se poblíž Staré Hlíny střetlo s chodcem. Ten na místě zemřel. | foto: Policie ČR

Nehoda se stala po 22. hodině u obce Stará Hlína na silnici I/34, která spojuje České Budějovice a Jindřichův Hradec.

Auto se poblíž Staré Hlíny střetlo s chodcem. Ten na místě zemřel.

„Padesátiletý řidič osobního vozu Hyundai i20 jel ve směru od Jindřichova Hradce. Na rovném úseku zhruba 300 metrů za Starou Hlínou se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a nesledoval situaci v provozu a ve svém jízdním pruhu přejel čtyřiadvacetiletého chodce,“ informoval policejní mluvčí Milan Bajcura.

Mladý muž utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. Mluvčí upozornil, přestože se chodec pohyboval mimo obec, neměl na sobě žádné reflexní prvky a navíc měl tmavé oblečení.

U řidiče byl proveden test na přítomnost návykových látek s negativním výsledkem. „Provoz na komunikaci policisté zcela zastavili a auta odkláněli přes okolní silnice,“ upřesnil Bajcura.

Případ budou dále vyšetřovat jindřichohradečtí kriminalisté ve spolupráci s policisty z dopravního inspektorátu pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti.

„Po nehodě byl řidič v šoku, výslech bude pokračovat i v pondělí. Policisté budou také zjišťovat, z jakého důvodu řídil po 22. hodině, když od neděle platí zákaz nočního vycházení mezi 21. hodinou a pátou hodinou ranní,“ uvedl Bajcura. 

Na Jindřichohradecku se o víkendu staly dvě tragické nehody. V sobotu zahynul na okraji Třeboně řidič, který po smyku narazil s autem do stromu. 

Nehoda se stala mezi obcemi Nová a Stará Hlína na hlavním tahu, který spojuje České Budějovice a Jindřichův Hradec.

Nehoda se stala mezi obcemi Nová a Stará Hlína na hlavním tahu, který spojuje České Budějovice a Jindřichův Hradec.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: