InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Policie přináší víc informací k tragické smrti mladého chodce u Staré Hlíny

 Autor: Policie ČR

    Autor: Policie ČR

STARÁ HLÍNA - Vánoční víkend bohužel skončil na jihočeských silnicích tragicky. Včera po 22. hodině přijali policisté oznámení o střetu motorového vozidla s chodcem na silnici I/34 u obce Stará Hlína na Třeboňsku.

 

Ve 22 hodin jel 50 letý řidič osobního automobilu Hyundai I20 po silnici I/34 ve směru z Jindřichova Hradce na České Budějovice. Na rovném úseku cca 300 metrů za obcí Stará Hlína ve směru na Třeboň se plně nevěnoval řízení vozidla a nesledoval situaci, s vozidlem přejel ve svém jízdním pruhu mladého chodce (roč. 1996). Ten utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel.

U řidiče byl proveden test na přítomnost návykových látek s negativním výsledkem. Provoz policisté zcela zastavili a prováděli odklon přes okolní silnice. Případ budou dále vyšetřovat jindřichohradečtí kriminalisté ve spolupráci s policisty z dopravního inspektorátu pro podezření z usmrcení z nedbalosti.

Mladík na sobě neměl žádné reflexní prvky a byl oblečen v tmavém oblečení.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Vera 

    Reagovat

     

    Je to, samozřejmě tragédie, ale bohužel nejen pro rodinu oběti, nemálo se to dotklo i řidiče. Mladík nejenže na sobě neměl nic, co by jakéhokoli řidiče mohlo upozornit na chodce, ale on šel ještě ve směru jízdy. Souhlasím s názorem na mnohem větší kontrolu chodců, pohybujících se večer mimo obec.

    Vloženo 3.1.2021 22:05:54

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tak kdyz byl mladik oblecen v tmavem obleceni, tak ho asi tezko mohl videt, pokud ma tohle auto klasicke ani ne H4kove zarovky. A ac to tady nepisou, tak si myslim ze chodec sel ve smeru jizdy vozidla, takze ridic nemohl videt ani zablesk obliceje. Kvuli takovym maji ostatni zkazene zivoty. Prijde mi pitomost zjistovat, kam ridic jel, tohle se fakt moc prehani, protoze ja myslel ze zakaz je kvuli shromazdovani, ne kvuli tomu ze rici jede sam z bodu A, do bodu B. Kdyby se policie spis zamerila na chodce v cernem obleceni a zacala davat opravdove pokuty.

    Vloženo 28.12.2020 17:59:16

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Souhlasím s článkem čtenáře.

      Vloženo 2.1.2021 10:57:10

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Silnice jsou bez krajnic, na chodce a cyklisty se nemyslí!

    Vloženo 28.12.2020 17:19:08

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace