Silvestr v Sedmém nebi: Cais, Klempíř, Bárta nebo Načeva na jednom velkém hudebním večírku

28. prosinec 2020

Na poslední den roku přichystali osobnosti Sedmého nebe, jejich hosti a další vltavští autoři sérii bilančních i hravých hudební speciálů. Silvestrovské vysílání začíná 31. prosince ve 14.00.

V průběhu odpoledne čekají posluchače čtyři kratší vydání Sedmého nebe, která připravili slovenská písničkářka Nina Marinová, kontrastní zpěvačky Marta Kloučková s Monikou Načevou a znalec world music Petr Dorůžka. Ohlížejí se za uplynulým rokem nebo jen dávají nahlédnout do vlastního silvestrovského playlistu.

Silvestr v Sedmém nebi

Jazzový podvečer z New Yorku v podání Ondřeje Pivce a Sedmé nebe Pavla Klusáka v tradičním čase od 19.00 jsou pak odrazovým můstkem pro energickou noc: záznam vynikajícího koncertu amerického fusion-kolektivu Snarky Puppy z londýnské Royal Albert Hall a půlnoční Sedmé nebe Milana Caise.

Bubeník Milan Cais a baskytarista Mardoša, zakladatelé Tata Bojs, v Českém rozhlase

Ten se svými souputníky z Tata Bojs a dalšími nečekanými hosty uspořádal hedonistický večírek s chlebíčky, dobrým pitím a hudbou, která na Vltavě možná ještě nikdy nezazněla... A až bude vše snědeno, převezmou otěže ještě na chvíli Oto Klempíř a Dan Bárta.

Hudební pořady propojí v průběhu dne povídky slovenského spisovatele Daniela Majlinga, humorná rozhlasová hra Kabaret v éteru kolektivu Vosto5 nebo závěrečný díl románu Psi z ráje Abela Pose v rámci Četby s hvězdičkou.

autor: Jan Mazura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.