Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obrovský hyenismus na Štědrý den: Známého hudebníka vykradli! Zmizelo mu 14 kytar

Autor: ran - 
28. prosince 2020
18:54

Nejen kytary, ale také aparát a další věci hledá slovenský muzikant a producent Andrej Šeban. Všechno mu zmizelo jako mávnutím kouzelného proutku přesně na Štědrý den. Škoda po bezohledném vánočním vloupání se šplhá do statisíců korun! 

Slavný slovenský muzikant, kytarista a také producent Andrej Šeban (58) vystupoval třeba s Richardem Müllerem nebo známým bluesmanem Peterem Lipou. Za jeho zářnou hudební kariéru se mu ale ještě nikdy nestalo to, co ho čekalo o Vánocích 2020. 

„25. 12. ve tři hodiny mi (...) volali, že už je tam policie, abych přijel. No tak jsem přišel do té místnosti a viděl, že tam, kde bývalo těch 14 kytar, efekty, zesilovače a všechno, není vůbec nic. Ten pohled byl pro mě dost šokující... Dobře mi to neudělalo," řekl ke krádeži Šeban webu noviny.sk. V místnosti se našly už jen vylomené dveře a pootevřené okno, ze kterého visel dlouhý kytarový kabel. S jeho pomocí se měly věci údajně spouštět ven.

„Ano, bylo to narafičené tak, že to vypadalo, že to mělo jít tím oknem. Kabel byl namotaný na radiátor, ovšem představa, že by tu nejméně půl hodiny, možná i déle, spouštěli nějaké věci oknem... Nevím, nikdy jsem nekradl, takže netuším, ale je to zvláštní,“ dodal Šeban. V každém případě se podle muzikanta na krádeži musel podílet někdo, kdo se v budově vyznal a snad měl i klíč od hlavních vchodových dveří. Pachatelé také museli vědět, že budou potřebovat velké auto, protože jinak by takovou spoustu nástrojů neměli jak odvézt.

Seznam ukradených věcí i s fotografiemi dal hudebník na svůj facebook i webové stránky. Postupně shání i výrobní čísla a věří, že se k němu nakonec jeho majetek vrátí. „Můžeme potvrdit, že uvedeným případem se v současné době zabývají policisté třetího bratislavského okresu a v dané věci bylo zahájeno trestní stíhání pro obzvlášť závažný zločin krádeže,“ uvedla pro web policejní mluvčí Veronika Slamková.

Video  Známý slovenský hudebník, kytarista a producent neměl veselé Vánoce: vykradli ho a odcizili mu 14 kytar a další příslušenství.  - Reprofoto TV JOJ
Video se připravuje ...

renalek ( 29. prosince 2020 04:52 )

Drogy,levné víno,kombinace tabletek s jabčákem,přirozená imbecilita? Chce to mokrý hadr na palici !!!

renalek ( 29. prosince 2020 04:49 )

Já by som tam nainštaloval zabezpečovacie zariadenie typu JA 100 Jablotron,dajú sa tam nainštalovať aj bezdrôtové prvky,takže netreba vedenia ku jednotlivým prvk­om,/kl­áves­nica,­sníma­če,si­rény/­atď. Zariadenie má aj aplikáciu v mobile,chodia SMS o poplachoch,kto a čo zapol vypol, s názvom priestoru ktorý snímač monitoruje. Zariadenie je možné pripojiť aj na pult PCO,dajú sa k nemu pripojiť aj kamery zo záznamom. Zariadenie aj informuje o výpadku elektrickej siete, návratu napájania zo siete, nabitie zálohového akumulátora,atď. Dá sa na diaľku zapí­nať,vy­pínať­,sys­tém všetko eviduje v pamäti zariadenia, cca 300 udalostí..výrobok je absolútnym vzorom toho,čomu sa hovorí ,,česká hlava,,a je fantastický !!! Trošku drahší ale dáva všetko čo ochrana objektu má poskytovať!!!

PPP150W ( 28. prosince 2020 19:52 )

Promiňte pane Šebane, ale člověk jako vy, tedy někdo, kdo nouzí netrpí, by si asi mohl dovolit zainvestovat několik tisíc korun a nechat nainstalovat do skladu, či co to bylo, nějaké zabezpečovací zařízení, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání