Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Házenkáři si zahrají po téměř roce. V přípravě proti Slovensku dostanou šanci mladíci

Čekání na reprezentační házenou je u konce. Čeští házenkáři v úterý nastoupí po dlouhé koronavirové přestávce a více než 11 měsících k zápasu. Reprezentanti se představí v přípravném utkání v Trenčíně proti Slovensku a začnou ladit formu na lednový vstup do evropské kvalifikace a následné mistrovství světa v Egyptě.

Reprezentační brankář Martin Galia
zdroj: Český svaz házené autor: Ivo Dudek

Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš zatím nebudou mít k dispozici hráče z německých ligových soutěží. Těší je však to, že nikdo z nominovaných neměl pozitivní test na covid-19.

Český tým naposledy hrál zápas 22. ledna, kdy se ve Vídni rozloučil s účinkováním na evropském šampionátu. Poté bylo kvůli koronaviru zrušeno play-off světové kvalifikace a kvůli covidu-19 byly odloženy i úvodní zápasy evropské kvalifikace proti Faerským ostrovům.

Reprezentace se sešla v neděli v Zubří a v úterý odehraje jediný přípravný zápas před lednovými akcemi. "Hlavně jsme rádi za to, že házenou vůbec můžeme hrát, že si můžeme zahrát i proti Slovensku. Jsme vůbec rádi, že jsme se mohli sejít, že nikdo z těch hráčů, které jsme nominovali, není nemocný nebo pozitivní. To bylo v těch prvních dnech nejdůležitější," řekl Kubeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři nastoupí téměř po roce a začnou ladit formu na MS

"Teď se zaměříme na házenou. Na to, abychom se zlepšili a dobře připravili, ať už na kvalifikační zápasy, nebo na mistrovství světa. Zaměříme se na upevnění naší souhry ve všech herních činnostech," dodal Kubeš před podvečerním tréninkem týmu.

Proti Slovákům, kteří na rozdíl od českého celku nebudou hrát na světovém šampionátu, se představí i několik nezkušených mladíků. "Ukazují se jako vždy dobře. Je nás tady doopravdy hodně. Ne všichni dostanou velký herní čas. Ale někteří z nich, které potřebujeme vidět, šanci dostanou a několik z nich má i velkou šanci na to se dostat do finální nominace do Egypta," poznamenal Kubeš.

Konečnou nominaci na světový šampionát oznámí trenéři 11. ledna. Ještě před odletem do Egypta čekají jejich svěřence úvodní dva zápasy evropské kvalifikace  6. ledna nastoupí na Faerských ostrovech a 9. ledna odehrají domácí odvetu v Plzni.

Nominace na zápas na Slovensku:

Brankáři: Martin Galia, Šimon Mizera, Karel Šmíd.
Pravá křídla: Tomáš Číp, Miroslav Jurka, David Poloz.
Pravé spojky: Stanislav Kašpárek, Tomáš Piroch, Radim Chudoba.
Střední spojky: Patrik Fulnek, Ondřej Zdráhala.
Pivoti: Adam Gřešek, Jan Užek.
Levé spojky: Matěj Klíma, Jonáš Patzel, Vojtěch Patzel, Adam Ptáčník, Dominik Solák, Jaroslav Trkovský.
Levá křídla: Milan Kotrč, Ondřej Šafránek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články