Litvínov čekají změny: Chceme dát šanci mladým, říká Országh. Proč nehraje Petružálek?

Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

29. prosince 2020, 8:50

Ondřej Mach

Před polovinou prosince to vypadalo, že by Verva konečně mohla najít herní tvář. Po třech vítězstvích v řadě ale přišel další útlum... A zatímco takové Pardubice po dobrých výkonech stoupají tabulkou, tak chemici zůstávají v extraligovém suterénu.

Mužstvo kolem rekordmana Viktora Hübla se zkrátka stále hledá. Trenér Vladimír Országh, který severočeský klub převzal po minulé sezoně, není v lehké pozici. A po sobotní porážce v Liberci otevřeně avizoval, že přijdou změny. 

Můžeme se jen domnívat, jestli chtěl hráče před dalším zápasem jen namotivovat. Skutečnost je ale taková, že Litvínov toho v pondělí proti Plzni moc nepředvedl: po dalším mizerném výkonu padl popáté z posledních šesti duelů. 

„Od začátku jsme tahali za kratší konec, ve všem jsme byli horší, nestíhali jsme ani bruslařsky.“

Černožlutí jakoby se nemohli dostat do tempa, trápící se Západočeši na ledě dominovali. Nebýt brankáře Denise Godly, tak by možná konečný rozdíl byl ještě větší. „Od začátku jsme tahali za kratší konec, ve všem jsme byli horší, nestíhali jsme ani bruslařsky. Myslím, že soupeř vyhrál zaslouženě,“ řekl Országh po utkání. 

„Náš výkon nebyl vůbec dobrý, jako kdybychom v hlavách nebyli správně nastavení. Měli jsme čtyřminutovou přesilovku, ve které jsme absolutně nic nevymysleli. Musíme zabrat, máme před sebou poslední zápas roku,“ dodal slovenský kouč. 

Zdá se, že pohyby v kádru jsou nevyhnutelné. Verva má velký problém se střílením branek, společně s Olomoucí je v této statistice nejhorší v soutěži. Příliš dobře si tým nevede ani v přesilových hrách, v posledních utkáních navíc střelecky mlčí i jinak produktivní první útok. 

Že by vedení klubu pracovalo na příchodu ofenzivní posily? „Nějací hráči s námi trénují, ale ještě to není dotáhnuté. Nerad bych to konkretizoval,“ pravil Országh. 

„Nějací hráči s námi trénují, ale ještě to není dotáhnuté.“

V covidové době se případné posily shání hůř než kdy jindy, Litvínov by mohl sáhnout do zahraničí. V tuto chvíli už ale na soupisce má šest cizinců, víc extraliga nepovoluje. „Trh je omezený, ale určitě přijde nějaký zásah. Chceme dát šanci mladým hráčům. Zatím bych to ale nechtěl komentovat,“ pokračoval litvínovský trenér. 

Do sestavy by se mohl vrátit také Jakub Petružálek, který v probíhajícím ročníku odehrál jen pět utkání. Osud kdysi klíčového útočníka Vervy byl dlouho nejasný, na předvánočním setkání s litvínovským fanklubem Országh společně se sportovním ředitelem Pavlem Hynkem prohlásili, že Petružálek je mimo sestavu z výkonnostních důvodů. 

„Co se týká Jirky Říhy, tak ten podle mě v této sezoně už nenaskočí.“

Delší dobu už na ledě chybí i obránce Jiří Říha a útočník Samson Mahbod. „V dohledné době ani jeden z nich hrát nebude. Co se týká Jirky Říhy, tak ten podle mě v této sezoně už nenaskočí,“ informoval kouč chemiků. 

Ohledně Mahboda se dokonce spekuluje o tom, že by na severu Čech nemusel pokračovat. „Uvidíme. Všechno je svým způsobem otevřené,“ zakončil Országh.

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz