LaLiga - preview 16. kola

29.12.2020, 10:03, aktualizováno 31.12.2020, 08:38
Previews
San Mamés (© AFP)
V baskickém rytmu zakončí rok 2020 španělská LaLiga. Největší derby mezi Athleticem Bilbao a Realem Sociedad bude jedním ze dvou posledních utkání roku 2020. Tím úplně závěrečným zápasem pak bude duel Osasuny s Alavésem...
Athletic Bilbao - Real Sociedad  (čtvrtek 14:00)
Program 16. kola LaLigy uzavřou dva čtvrteční duely, z nichž v tom prvním půjde opravdu o hodně. Na programu totiž bude slavné baskické derby dvou přátel i soků na život a na smrt. Bilbao hostí Real Sociedad.

Baskicko je hodně svérázný region plný tradic, kuriozit a osobitých jevů. Jedním z nich je podobnost a zároveň totální odlišnost, která spojuje dva hrdé zastánce baskické kopané, Athletic Club a Real Sociedad. Na jedné straně tepoucí srdce průmyslu celí země, na druhé straně luxusní prostředí, kam se dlouho uchylovala především madridská smetánka.

Nepochybně slavnější Bilbao nyní neprožívá takový úspěch jako jeho čtvrteční host. Patří mu až desátá příčka, která je na hony vzdálená vysněným pohárům. S osmnácti body z patnácti duelů se rozhodně nejedná o úspěch a Bilbao se nemůže chlubit stálou a vyrovnanou formou. Z posledních deseti duelů vyhrálo jen tři.

S La Realem má bohaté zkušenosti. Aby taky ne, když se do sebe oba kluby pustily oficiálně už v únoru 1929. Bilbao vyhrálo za svou dosavadní existenci už 8 ligových titulů, čímž se řadí hned za duo Real Madrid - Barcelona. La Realu se povedlo opanovat ligu dvakrát.

Trenér Gaizka Garitano se nyní musí obejít bez jediného hráče, obránce Pera Nolaskoaina. Asier Villalibre se sice dal dohromady po mírnějším zranění, ale na základ to asi stále nebude. Hosté ze San Sebastiánu jsou na tom mnohem hůř. Do utkání nezasáhne Januzaj, Sangalli, Illarramendi a dost možná ani Moyá se Zalduou.

Baskické derby a prosinec, to je zvláštní a emotivní spojení. Právě v prosinci 1976 se odehrálo ono slavné gesto položení baskické vlajky Ikurriňi do středového kruhu starého stadionu Atoxa. Tento čin podpořený souzněním dvou klubů ukázal touhu Baskicka podpořit cestu k demokracii celého Španělska a dodnes je jedním z nejpamátnějších sportovních gest.

La Real by nyní kromě nedávného dne španělské ústavy rádo vzpomnělo také na svou někdejší formu. Aktuálně totiž už šest ligových duelů nevyhrálo a polovinu z nich prohrálo. Pořád se ale drží na skvělém třetím místě.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Capa, Alvarez, Martinez, Berchiche - Vencedor, Vesga - De Marcos, Muniain, Berengeur - Williams
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Normand, Monreal - Silva, Zubimendi, Merino - Portu, Isak, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.18 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Deportivo Alavés  (čtvrtek 16:15)
Předposlední Osasuna se za jistých okolností může vyškrábat ze sestupových pater, bezpodmínečně však potřebuje porazit Deportivo Alavés. Na El Sadaru se zároveň pokusí vyhrát po dlouhých osmi kolech.

Osasuna se aktuálně nachází ve výsledkové krizi a ve středu doufá v ukončení osmizápasové série bez vítězství. Před Vánocemi se sice podařilo získat cenný bod v Elche, ale situace u dna tabulky se tím nijak nezměnila. Tým z Pamplony se nachází na předposledním místě.

Pro domácí je duel s Deportivem nesmírně důležitý. V loňské sezoně se Osasuna dvakrát radovala z výhry a velkou šanci na tři body cítí i tentokrát. Alavés zvítězil na El Sadaru naposledy v roce 2016, tedy před čtyřmi lety.

Hosté však mají lepší formu a na rozdíl od domácích odcházeli na vánoční svátky pozitivně naladěni výhrou 2:1 nad Eibarem. Celkově se podzim u Deportiva vydařil a sedmnáct získaných bodů v tuto chvíli stačí na třináctou pozici. Situace ve druhé polovině tabulky je však hodně vyrovnaná a případné zaváhání může mít za následek tvrdý pád až někam k sestupovým pozicím.

Zdravotní stav obou kádrů je prakticky stejný. Osasuna bude postrádat zraněného Chimyho Ávilu i Lucase Torrá, vykartovaný je potom Iňigo Pérez. Alavés pak situaci kopíruje a vedle zraněných Rodriga Elyho a Rubéna Duarteho nebude hrát suspendovaný Rodrigo Battaglia.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cruz, Hernández, David García, Roncaglia - Rubén García, Brašanać, Moncayola, Torres - Budimir, Calleri
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Laguardia, Lejeune, Marín - Méndez, Pina, García, Rioja - Deyverson, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.22 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Valencia CF  (středa 17:00)
Závěr roku zastihl aktéry středečního zápasu na Estadio Nuovo los Cármenes v rozdílných formách. Zatímco Granada i přes poslední porážku od Realu Madrid 0:2 výsledkově ožila, Valencia pomalu skomírá a její fanoušci si musejí nechat líbit nelichotivý pohled na ligovou tabulku, přesněji řečeno na potupné čtrnácté místo.

Valencia dlouhodobě patřila mezi španělskou špičku, ale letos se jí i z důvodu letního oslabení kádru nedaří podle představ. Tradičnímu přístavnímu celku nepomohla ani několikátá změna trenéra a rovněž současný lodivod Javi Gracia nemá na růžích ustláno. Netopýři pod jeho vedením nevyhráli šest ligových zápasů v řadě a co na tom, že na slavném Camp Nou remizovali s Barcelonou 2:2. Za patnáct kol vyhrála Valencia jen třikrát a to je na její poměry žalostně málo. Její fanoušci pak trpí při pohledu na současnou tabulku, kde "Los Che" zaujímají až čtrnácté místo.

Při posledním zápase v tomto roce mohou stávající postavení vylepšit a posunout se blíže ke středu tabulky, potřebují však zvítězit v Granadě. Domácí tým letos sbíral pohárové zkušenosti a sbírat je bude i po novém roce, neboť Granada patří mezi týmy, které se kvalifikovaly do jarní části Evropské ligy.

"Důležitost zápasu proti Granadě si všichni dobře uvědomujeme, potřebujeme získat tři body," prohlásil na tiskové konferenci hostující trenér Javi Gracia.

Kombinace ligových zápasů s těmi pohárovými dala Granadě zabrat a popravdě řečeno, slabší období si v Andalusii vybrali právě v době základních skupin. Za celý listopad Granada ani jednou nevyhrála a začala vyklízet přední pozice. S prosincem se to však změnilo a zisk sedmi bodů už je slušným počinem, který odpovídá i průběžnému sedmému místu.

Vzhledem k formě a aktuálnímu rozpoložení jsou domácí mírnějším favoritem, na druhou stranu Valencia má na to získat v Andalusii tři body. Vyhrála tam naposledy v roce 2017 a o rok dříve se to povedlo dokonce dvakrát. Letos v červenci se na Estadio Nuovo los Cármenes zrodila remíza 2:2.

Granadě bude chybět zraněné trio Neyder Lozano, Ángel Montoro a Darwin Machís. Podobně jsou na tom i hosté, kteří nemohou využít brankáře Jaspera Cillessena a Gabriela Paulistu.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Neva, Sánchez, Duarte, Foulquier - Eteki, Gonalons, Herrera - Suárez, Soldado, Puertas
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Wass, Mangala, Diakhaby, Gayá - Musah, Račić, Soler, Čeryšev - Guedes, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.33 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Getafe CF  (středa 19:15)
Atético Madrid zatím skvěle zvládá novou sezonu a usadilo se na první příčce ligy. Za ním jej ale pronásledují krvechtivý žraloci, takže si Atlético musí dávat velký pozor. V téměř městském derby jej nyní vyzkouší Getafe.

Colchoneros na sebe v poslední době upozornili především tím, že ukončili kontrakt s útočníkem Diegem Costou. Zkušený brazilsko-španělský útočník přišel za vedením klubu s prosbou o ukončení smlouvy a vedení mu vyhovělo. Čili od úterý je Costa volným hráčem a může si vybírat z mnoha nabídek. Podstatné je, že Atlético díky Costově platu ulevilo klubovým financím, a kromě toho Costa v poslední době nehrál v útoku Atlética výraznou roli.

Za Atlético v této sezoně nastoupil k sedmi duelům a vstřelil v nich jen dvě branky. Celkově jich má Atlético na svědomí už 26, což z něj dělá v rámci ligy třetí nejlepší ofenzivu po Barceloně a Realu Madrid. Což rozhodně není špatné. Největší silou colchoneros ale pořád zůstává defenziva, jak jsme u nich pod Diegem Simeonem zvyklí.

Colchoneros dostali jen pouhých pět branek, což je o pět méně než druhá nejlepší obrana, kterou se pyšní Sevilla. Atlético si naposledy poradilo na půdě Realu Sociedad, nedostalo od něj opět ani branku a vesele kraluje LaLize.

Výrazným problémem pro Simeoneho celek bude absence Kevina Trippiera, který bude mimo hru až do března. Vsadil totiž na svůj přestup do Atlética, což se dle anglických fotbalových regulí prostě nesmí. Mimo hru rovněž zůstává záložník Herrera.

Getafe má také několik absencí, mezi nimiž vyniká vykartovaná trojka Cabaco, Nyom a Suárez. Čerstvě se mu navíc zranil útočník Juan Hernández. Atlético je pro Getafe noční můrou, protože aktuálně tahá šňůru dvanácti výher v řadě! Getafe si v této sezoně zatím připsalo jen čtyři výhry a pětkrát už prohrálo.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Felipe, Hermoso - Vršaljko, Koke, Llorente, Carrasco - Correa, Suárez, Félix
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Yanez - Dakonam, Etxeita, Rodriguez, Olivera - Maksimović, Arambarri, Timor - Mata, Ünal, Cucurella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 3.81 - 7.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - SD Huesca  (středa 19:15)
Celta Vigo se dostala do skvělého tempa a pod novým trenérem Eduardem Coudetem dělá svým fanouškům velkou radost. Dokáže zakončit tento rok výhrou nad posledním týmem tabulky?

Je to už pět duelů, v nichž Celta nenašla přemožitele. Šest, pokud, bychom počítali i Copa del Rey. Ve středu večer by se celek z Viga rád dočkal prodloužení skvělé série na sedm utkání a do zápasu na domácí půdě stadionu Balaídos půjde jako favorit. Aktuálně má skvělých 20 bodů, což jí stačí na výbornou osmou pozici.

Pod vedením trenéra Coudeta si připisuje jeden bod za druhým a neprohrála ani minule. V Getafe sice brzy prohrávala, ale opět ukázala bojovnost. Tu nyní na hřišti nebudou zosobňovat Álvarez, Juncá, Vázquez a dost možná ani Mina, kteří jsou zranění.

Hosté se musí obejít bez vykartovaného Ínsui a zraněných Maffea s Ramírezem. Huesca sice od začátku minulého měsíce začala sbírat body s větší pravidelností, ale i tak to na postup z posledního místa zatím nestačí. S pouhými dvanácti body to bude ještě trvat, než se nováček ligy prosadí výš. Huesca má totiž na kontě pořád jen jedno vítězství.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araujo, Murillo, Olaza - Beltran, Suárez, Tapia, Nolito - Aspas, Méndez
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Lopez, Pulido, Siovas, Galan - Rico, Mosquera - Ferreiro, Garcia, Ontiveros - Mir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.69 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Elche CF - Real Madrid  (středa 21:30)
Měsíc prosinec zatím patří Realu Madrid a mělo by to tak zůstat i v posledním zápase roku na hřišti Elche. Bílý balet získal pět výher v řadě, včetně prestižního derby s vedoucím Atléticem a jakýkoliv jiný výsledek, než výhra, bude považován za senzaci. Elche se nikdy v historii nepodařilo s Realem bodovat.

Oba celky spolu v letech 2013-2020 sehrály jen čtyři zápasy, což je způsobeno častým působením Elche v nižších soutěžích a všechny čtyři zápasy vyhrál dle očekávání Real Madrid. Ten poslední v roce 2015. Pět let uběhlo od chvíle, kdy Elche hrálo nejvyšší soutěž naposledy a proto si klub návrat mezi španělskou elitu užívá.

Výsledkově to sice není zcela optimální, nicméně šestnácté místo na nováčka neznamená katastrofu a pokud by takto měla liga skončit, panovala by v klubu obecná spokojenost. K tomu však nedojde, pokud Elche nezačne vyhrávat. Naposledy se to povedlo v říjnu nad Valencií a od té doby osm zápasů v řadě nevyhrálo. Před Vánocemi Elche remizovalo s o záchranu bojující Osasunou 2:2.

Nyní se fotbalový trpaslík postaví věhlasnému Realu Madrid, který má v závěru roku fantastickou formu. Obhájce prvenství zvítězil šestkrát v řadě a navrch ještě přidal i postup do osmifinále Ligy mistrů, který byl jinak ve vážném ohrožení. Real Madrid se tak dokázal bodově dotáhnout na vedoucí Atlético Madrid, nicméně to má stále dva zápasy k dobru.

"Elche je velmi dobrý tým, který umí hrát fotbal. Jde o obtížného soupeře a my musíme odehrát dobré utkání. A pokud chceme uspět, pak musíme předvést naší nejlepší verzi a snažit se dělat věci týmově," prohlásil na tiskové konferenci Zinédine Zidane, jenž také zbilancoval uplynulý rok.

"Jsme šťastní a vděční za to, že můžeme hrát fotbal, protože někteří lidé virem trpí mnohem více. Myslím na ně a snad to pro každého zůstane jen špatnou vzpomínkou a všechno se zase zlepší," dodal francouzský kouč.

Zdá se, že oba celky se daly přes svátky dohromady a například Elche vyrukuje s kompletní sestavou. Real je na tom vlastně stejně až na jedinou výjimku, kterou tvoří zraněný Rodrygo.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Josema, Verdú, González, Barragán - Guti, Marcone, Morente - Fidel, Boyé, Josan
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Mendy - Modrić, Casemiro, Kroos - Vázquez, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.40 - 6.26 - 1.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Villarreal CF  (úterý 17:00)
Vložené 16. kolo nejvyšší španělské ligy začne velkým šlágrem, který slibuje hodně napínavou podívanou. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán totiž zavítá Villarreal, aby poměřil síly s domácí Sevillou.

A opírat se bude například o to, že Seville se s Villarrealem už delší dobu na domácí půdě nedaří. Ambiciózní celek, který umí prohánět ty největší kluby Evropy, totiž Villarreal doma neporazil čtyři a půl roku! Naposledy se radoval z výhry v březnu 2016, kdy přestřílel Villarreal 4:2.

Od té doby se ale Sevilla radovala jen z jedné venkovní výhry a prim hrály remízy. Jen za tuhle dobu jich bylo k vidění pět a body si oba kluby rozdělily také při posledním měření sil. Aktuálně Sevilla rozhodně není ve špatné formě, protože za posledních pět ligových duelů vyhrála třikrát a prohrála jen jednou.

Stále ale pyká za pomalejší start do sezony, takže se stále pohybuje až na šestém místě. Villarrealu se dívá na záda, byť na něj ztrácí jen tři body. A navíc má oproti svému soupeři dva zápasy k dobru, takže trenér Lopetegui nemusí být sklíčený. Radost mu udělalo i minulé kolo, ve kterém Sevilla zvládla úlohu mírného favorita a díky jediné brance Susa si poradila s Valencií.

K tomu aktuálnímu utkání trenér Lopetegui poznamenal: "Villarreal je jako dobře seřízený stroj, hraje perfektně a moc se mi líbí jeho agresivní styl. Věřím, že na něj ale najdeme recept. Zvlášť teď, když má poměrně hodně absencí. Musíme se na soupeře opravdu dobře připravit, protože jeho schopnost rychle přecházet do útoku je velmi nepříjemná."

Když trenér Lopetegui mluvil o absencích soupeře, měl na mysli široké spektrum marodů. Mimo hru jsou totiž Alberto Moreno, Coquelin, Gaspar nebo Alcácer, ale také Iborra, který doposud prakticky nikdy nescházel. Domácímu celku bude scházet Vaclík s Escuderem, čili v tomhle má trenér Lopetegui jasně navrch.

Villarreal ztrácí dost bodů kvůli remízám, kterých zaznamenal už osm, což je druhé nejvyšší číslo v lize hned po Huesce. Prohrál ale jen jednou, v čemž je zase spolu s Atléticem nejlepší. Za 15 odehraných duelů už Emeryho celek stihl získat 26 bodů, takže má tři k dobru oproti Seville. Naposledy děkoval mladíku Yeremimu za vyrovnání v závěru duelu s Bilbaem.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuña - Rakitić, Torres, Jordán - Ocampos, En-Nesyri, Suso
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Peña, Albiol, Torres, Estupiñán - Trigueros, Foyth, Parejo - Moreno, Niño, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.30 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - SD Eibar  (úterý 19:15)
Barcelona zakončí neúspěšný rok 2020 domácím zápasem proti Eibaru a bude plnit roli jednoznačného favorita. Katalánci už čtyři ligové zápasy v řadě neprohráli, nicméně do dokonalosti to má pořád daleko. Body by se z Camp Nou Eibaru hodily, klub je na poslední nesestupové příčce a vážně mu hrozí, že do nového roku vstoupí výrazně namočený do záchranářských starostí.

Byl to pro Barcelonu hodně složitý rok a celkově ho můžeme hodnotit jako nepovedený. Katalánský gigant nedokázal vybojovat žádnou trofej a v létě div, že nepřišel o svou největší hvězdu Lionela Messiho. Rozháraný klub pak přišel o vedení včele s nepopulárním Josepem Mariou Bartomeem a nyní se čeká na volby.

Přesto může závěr roku 2020 být optimistický, protože výsledky Barcelony se zlepšily. Současné čtyři zápasy bez porážky jsou toho důkazem. Blaugranas také mají možnost poskočit do první čtyřky, která zaručuje Ligu mistrů a pokud možno by se rádi taky co nejdříve vrátili do bojů o ligový titul. To však bude nějakou chvíli trvat, protože svěřenci Ronalda Koemana ztrácejí na první Atlético Madrid už osm bodů a navíc vedoucí tým má o jedno odehrané utkání více. Barcelona si před Vánocemi smlsla na Valladolidu nad kterým zvítězila 3:0 díky brankám Lengleta, Braithwaita a Messiho.

S pokorou a respektem cestuje do katalánské metropole Eibar. Sedmnáctý tým soutěže si nevede zas tak špatně, ale kvůli vyrovnanosti španělské nejvyšší soutěže mu patří až poslední nesestupové místo. Eibar před Vánocemi dvakrát v řadě prohrál, ale před tím si držel poměrně slušnou výsledkovou bilanci i díky vysokému počtu nerozhodných výsledků.

Eibar nad Barcelonou nikdy v historii nevyhrál a těžké to bude mít i v posledním zápase tohoto roku. V minulé sezoně prohrál oba zápasy rozdílem třídy - v Eibaru 0:3 a na Camp Nou dokonce 0:5. Největším úspěchem tak zůstává remíza 2:2 z května 2019.

Ronald Koeman má problémy především v defenzivní řadě, kde mu schází hned trojice členů. Sergi Roberto a Gerard Piqué jsou zranění, zatímco Jordi Alba si odpykává karetní trest. Mimo je i na delší dobu útočník Ansu Fati. Eibar hlásí jen jednu absenci a tou je Cote.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Firpo, Lenglet, Araujo, Dest - de Jong, Busquets, Pedri - Coutinho, Braithwaite, Griezmann
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Pozo, Burgos, Bigas, Arbilla - Diop, Expósito - León, Inui, Gil - García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.66 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cádiz CF - Real Valladolid  (úterý 21:30)
Fotbalisté Cádizu tři zápasy v řadě prohráli a nyní je na čase zase začít sbírat body. Před koncem roku 2020 vyrukuje Žlutá ponorka na Valladolid, který se "škrábe" ze spodních pater. Poslední vzájemné střetnutí vítěze nepoznalo, duel totiž skončil remízou 1:1.

Současné jedenácté místo je navzdory všem prognózám i faktu, že se jedná o nováčka soutěže slušným umístěním, nicméně případná domácí porážka s Valladolidem může tuto idylku výrazně nabourat. Cádiz je jen čtyři body od sestupových příček a ve vyrovnané LaLize může nyní každý neúspěch znamenat střemhlavý pád.

Jakkoliv Cádiz začal dobře a v lize například porazil oba velké giganty - Real Madrid i Barcelonu, tak se mu v prosinci přestalo dařit a prohrál tři zápasy v řadě, během kterých dokonce vyšel střelecky naprázdno. Tuto bilanci se pokusí změnit proti Valladolidu, se kterým má obecně vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Valladolid má aktuálně lepší formu, což z něj ale favorita zatím nedělá. Po výhře nad Osasunou a cenné remíze ze Sevilly přišla jasná porážka od Barcelony (0:3) a návrat zpátky nohama na zem. Valladolid má v tabulce čtrnáct bodů a pokud vyhraje, stáhne manko na svého soupeře na rozdíl jednoho bodu.

Domácí strana bude postrádat pouze zraněného Luismiho Quezadu, zatímco Valladolidu absentují dva hráči - Kiko Olivas a Saidy Janko.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Espino, Cala, Mauro, Iza - Perea, Fali, Jonsson, Sánchez - Negredo, Lozano
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Hervías, Fernández, González, Nacho - Orellana, Alcaraz, Mesa, Plaňo - Sousa, Weissman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 2.95 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Real Betis  (úterý 21:30)
Asi se to při pohledu na renomé a formu těchto dvou soupeřů nemusí zdát, ale pravdou je, že jejich vzájemné duely jsou velmi často ohňostrojem gólů a skvělých šancí. Dočkáme se na Estadi Ciutat de València další perfektní podívané?

Jen za šest posledních duelů mezi Levante a Betisem padlo dohromady už 23 branek! To je v průměru 3,8 gólů na jedno utkání, což je určitě hodně solidní vizitka a lákadlo, proč si takhle při úterním večeru pustit utkání LaLigy. A přitom se na první pohled ani jednomu týmu nedaří tak, jak by jeho fanoušci očekávali.

V mírně horším postavení jsou právě domácí. Levante totiž patří až 15. příčka s tím, že na 18. místo má celek z Valencie náskok jen pouhého jednoho bodu. Po překvapivé výhře nad Realem Sociedad se v minulém kole Levante protrápilo k remíze s Huescou.

Teď mu navíc schází opory jako Doukouré, Postigo, Campaña nebo záložník Bardhi. Ani hosté nebudou kompletní, jelikož přijedou bez Camarasy, Canalese, Carvalha nebo Sidneie s Bravem.

Jistou útěchu cítí Levante proto, že se utká s nejhorší obranou ligy. Trochu překvapivě se jí "pyšní" právě Betis, který dostal už 26 branek! Domácí jsou na tom v obraně mnohem lépe a potvrzují to po celou dobu. Víc než jednu branku dostali za posledních deset utkání jen jednou.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Coke, Vezo, Rober, Clerc - De Frutos, Vukčević, Malsa, Rochina - Melero, Marti
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Emerson, Mandi, Ruiz, Miranda - Guardado, Rodriguez - Ruibal, Joaquin, Fekir - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.58 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid13102126:532
2.Real Madrid15102327:1432
3.Real Sociedad1675425:1226
4.Villarreal CF1568120:1426
5.FC Barcelona1473428:1424
6.Sevilla FC1372415:1023
7.Granada CF1463517:2221
8.Celta Vigo1555520:2120
9.Real Betis1561816:2619
10.Athletic Bilbao1553718:1818
11.Cádiz CF1553711:2018
12.Getafe CF1445512:1517
13.Deportivo Alavés1545613:1717
14.Valencia CF1536621:2215
15.Levante UD1436516:1815
16.Elche CF1336412:1615
17.SD Eibar1536611:1515
18.Real Valladolid1535715:2414
19.CA Osasuna1433813:2312
 SD Huesca1519513:2312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zvítězit by dnes měl Villareal, Barcelona, Cadiz a Betis. Dle tabulky jsou to lepší týmy než jejich soupeři.

Reagovat
houdic

To je těžký, když silnější pes mrdá a hraješ proti 12

Reagovat
smazaný uživatel

Jo pokud na té druhé straně jich je 11 tak je to proti 12 určitě těžší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Fekir šel hodně do hoven, co? Před rokem tady kolem něj byl obří hype, jaký je to rozdílový hráč a a celou La Ligu si vodí s prstem v oku a i čísla tomu docela odpovídala...ale v této sezoně 1 gól z penalty a 1 asistence? To je ostudné.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ani bych neřekl, co jsem viděl, tak mi pořád přišel individuálně výborný, ale ten Betis je dlouhodobě podivně složený tým a ani Pelle s tím neudělal vůbec nic. Z tohoto úhlu pohledu z jeho strany špatná volba. Samozřejmě se můžeme bavit o jeho výbušný povaze a určitý náladovosti, kvůli který ostatně není v nějakým špičkovým velkoklubu, kam jinak bezpochyby patří.

Reagovat
Gazdo

Takych Arabov (alebo hracov z blizkeho vychodu) uz bolo a este strasne bude. Oni maju strasne vela talentu na futbal ale ich hlava im to jednoducho nedovoli. Sam mam znameho ktory ma Marocke korene a s takou lahkostou som hrat este nikoho nevidel ale tak ako ini aj on je naladovy a lenivy

Reagovat
roman1978

Co je zase tohle za sestavu?

Podle mne je tam málo defenzivnich hráčů.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Za mě v rámci možností velmi slušná a mnohem lepší než se Shootinhem na “10”. Dembélé asi ještě není na celý zápas, takže nebylo co řešit.

Reagovat
Visca el barca

Riquiho od povedené půle radši už nepostavil, pač by svým vyjádřením byl ještě za většího debila.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak s ním už pod Koemanem nepočítám, tam je nějaký evidentní mimofotbalový problém.

Reagovat
Gazdo

Ale strasne by ma zaujimalo aky. Napr chapem ze niekto moze mat problem s Ibrom ako Pep alebo s hracmi podobneho razenia. Alebo s Costom ako Conte atd... ale ved Riqui posobi ako skromny chalan ktory jednoducho chce hrat za Barcelonu a uz si kvoli tomu odsedel niekolko sezon ktore mohol niekde inde hravat na lavicke

Reagovat
roman1978

5 obránců a 2 štíty, Griez, no nevím, kdo by si to kdy pomyslel, že takto může vypadat základní sestava .

Reagovat
roman1978

A že tam není Riqui, Alena, Konrad už raději ani nezmiňuji. To bych musel koupit akcie hrachu, abych to pak mohl na zeď házet.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mně to prostě vzhledem k absencím nepřijde nijak hrozný, Dest s Firpem budou zajišťovat šířku (za mě mnohem lepší, než aby byli na “křídlech” Griezmann, Coutinho, Trincao, Pedri a spol.), jsem rád za Pjaniće a Frenkieho, kterýho ta volnější role v posledních týdnech osvobodila a zvedla.

Reagovat
Majk91

veď takto vyzerala aj minulý zápas a osvedčila sa. Akurát namiesto Messiho a Albu ktorí dostali voľno tam dal logické voľby Grieza a Firpa.

Reagovat
patas92

Stejná jako minule, která se jakž takž osvědčila

Reagovat
bartlu

Tak tohle byla ale 100% penalta...

Reagovat
smazaný uživatel

penalta

Reagovat
bartlu

Martin, škoda

Reagovat
smazaný uživatel

to je vůl

Reagovat
Messiáš

Za me dost prisna penalta, kontakt ano, ale zadna sance to vlastne nebyla a moc takova rozhodnuti nemam rad. Brathwurst to uz stacil zazdit stejne

Reagovat
bartlu

Penalta 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo říct jediný důvod, proč penaltu kope zrovna Braith? To je výsměch. Ale asi vánoční dárek od Griezmanna, jinak to nelze pochopit

Reagovat
bartlu

Já teď nevím, ale Martin ty penalty kopal s vysokou úspešností? Snad nekecám.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o to nejde, ale penalty by měli kopat hráči podle kvality, zkušenosti a nebo pozice v týmu a ve všech třech možnostech by to vycházelo na Griezmanna. Braithwaite, při vší úctě, je pořád šílená z nouze ctnost a ať kope penalty třeba v přátelácích, ale tohle je důležitý zápas.

Reagovat
Jordi Alba

Griezmann to nedat, tak už chodí rovnou kanálama, nechtěl riskovat.

Reagovat
bartlu

Při vší úctě, napíšeš, že jde o důležitý zápas a chceš, aby kopal Griez? Já bych to nechal kopnout Frenkieho.

Reagovat
Messiáš

Griezmann jich nekolik zahodil za repre, Brathwurst kopal tusim v LM a dal, tak si asi veril

Reagovat
blaugrana

to je zas zapas...

Reagovat
bartlu

Martin napravil zaváhání, super

Reagovat
smazaný uživatel

gooooooooooool! má štěstí, že napravil, nasral mě slušně

Reagovat
bartlu

tak nic

Reagovat
Jordi Alba

Si počkej ještě

Reagovat
roman1978

Ofsajd?

Reagovat
roman1978

Jasný

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl tam ofsajd?

Reagovat
roman1978

Aspoň jsem se trošku probral z toho klimbani. Nudáaaaaaasasss

Reagovat
patas92

Dest je dneska na drogách

Reagovat
blaugrana

presne prihravky, skoda, ze superovi

Reagovat
celeb

Pedri neskutocne. 3 centre po sebe na gol. Aj z jeho rohu. Aspon na nieco sa dobre diva.

Reagovat
Greny

Co je s Messim?

Reagovat
patas92

Má volno

Reagovat
Greny

Dík.. přes svátky jsem to moc nesledoval ...

Reagovat
Rattlesnake

ten griezman je k hovnu

Reagovat
roman1978

No nevím, Pjanic je naprosto k ničemu. Kazí každou druhou přihrávku, nevyhraje souboj a je pomalý. Frenkie začíná mít manýry primadony. Griezmana už jsem definitivně odepsal. Takže to vidím na základní sestavu i nadále.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje eibarman? Zrovna dneska vejprnice

Reagovat
LAM

Dneska hodně nesoustředěnej výkon smrdící další ztrátou.

Předfinální fáze je dobrá,ale není tam prostě nikdo kdo by po tom golu šel.Griezmann je prostě špatnej.Messi nastoupit nemůže,takže opravdu nevim kdo by měl dát dneska gol.Ta nejistota v útočný fázi je hodně cítit.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nedělám si iluze o kvalitách současný Barcy, ale nepochopím, proč se snažíme bránit tak hluboko. A to ani nemluvím o struktuře rozehrávky, tam nejsou za několik měsíců postaveny ani nějaký základy. To jde jednoznačně za Koemanem .

Reagovat
roman1978

Tak teď tam narve všechny útočníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé do útoku

Reagovat
celeb

Takto to vyzera, ked hrame bez DM. Pjanica si hraci Eibaru rukou odstrcia, vsetky vysoke lopty su ich. Smerom dopredu par krat skusil odvazny pas, ani jeden uspesne.

Griezmann - najhorsi vykon. Doteraz mal smolu/zbrklost v zakonceniach, ale aspon dobre behal a pomahal vzadu, dnes uplne zle. Tito dvaja odrezali Desta, ktory obvas dobre, obcas horsie, ale aspon sa snazi a bojuje + par dobrych centrov dal do vapna. Frenkie trpi tiez, snazi sa vypomahat obrane, moc ho nie je vidiet. Smerom dopredu vsetko ide cez Pedriho.

Tak as si Koeman mysli, ze netreba zmenit stred pola a za vsetko moze Dest ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanič už asi dvacátá střela z dálky a ještě nikdy netrefil bránu, ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri nádherně...Démbélé Liverpool revival

Reagovat
Messiáš

Dembouzi, ty vole. Nahravka od Pedriho jako vino, ale tohle je zakonceni, ty vole

Reagovat
roman1978

Dembele prvních pár minut po návratu

Reagovat
roman1978

Ještě ti tam chybí Trincao, Couts a Bus.

Reagovat
smazaný uživatel

takhle se proměňují šance...dobře vám tak volové

Reagovat
Messiáš

To je odporny

Reagovat
smazaný uživatel

Araujo se asi zbláznil tyvole...tohle je do silvestrovského sestřihu, to překonává i všechny Lengletovy kiksy za poslední půlrok

Reagovat
LAM

Banda naprostejch na.ranejch čů.áků.

Letošní sezona jak přes kopírák.Šnací máme nejvíc v lize,ale goly si dáváme do vlatní brány

Reagovat
2miguel1

ZAS OBROVSKY KIKS!!!!! Ved to čo kolo to kiks, im tam už všetkym jebe??!!!!!!

Reagovat
roman1978

Výborně. Třeba to co nejvíc dojebat, než ho vyrazí. Picus holandský.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jaj

Reagovat
celeb

Obrovska chyba Arauja, napriek tomu zas uplne nezmyselna prihravka od Pjanica na napadaneho hraca. On absolutne nevie ako ma rozohravat z pozicie DM. Vsetci naokolo tym ohromne trpia, navyse k tomu prida za polcas 2-3 nezmyselne straty na kopacky superov.

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom tréninku dělají, když nikdo neumí trefit balon do brány, jeden vedle druhého? Stoletému a stokilovému Kikemu stačí jedna šance za zápas a v pohodě promění.

Reagovat
roman1978

Už je to tady. Couts a Trincao

Reagovat
smazaný uživatel

Firpo je jeden z nejhloupějších hráčů, jaký se kdy objevil v Barce. Ty jeho kličky do hráče jsou naprostá lobotomie v přímém přenosu. A to jsem si myslel, že horší backup na krajního obránce než Aleix Vidal se u nás už neobjeví.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Pjanic jak byl vyborny proti Valladolidu, tak dneska fakt zoufalstvi.

Reagovat
roman1978

Dembele

Reagovat
DonAndres

nostalgické tiki taka

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom ho vyhejtuju, hned nahraje na gól Sice štěstí, ale je to tam

Reagovat
celeb

1. utok po odchode Pjanica = gol

nahoda?

Reagovat
patas92

Pjanic is a new Roberto?

Reagovat
celeb

ak narazas na mierny hate, ktory jemne citit z mojich prispevkov, tak aj hej, ale v podstate je jedno, kto to bude kazit na DMku, aj ked prechod z Pjanica na DJ bolo citit hned, stale to nebolo ono. Navyse dosiel Coutinho, takze az Koeman to moc neporiesil a kym sa nenajde poriadne DM, tak nam hocikto bude robit problemy v obrane.

Cela ta transakcia Arthur = Pjanic + 10m bola zavrsenim predchadzajucej ery chaosu a zmaru.

Reagovat
bartlu

Dembeleee

Reagovat
smazaný uživatel

Navzdory tý šílený chybě, za mě letos nejpříjemnější překvapeni Pedri a právě Araujo, roste z nej skvelej stoper

Reagovat
Messiáš

Hura, jeste jeden. Pojdme

Reagovat
bartlu

A ted Dembzz ještě super centr

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň se Dembélé poučil ze spálené šance, teď bylo vidět, že si dává sakra záležet kam a jak to kope

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně jednoduchý to teda ale úplně neměl takhke prudkou přihrávku utáhnout plackou na zadní tyč z takovýho úhlu

Reagovat
madridcan

Zaujimave, ze po tej Dembeleho sanci tu nikto nespomenul dorazku, respektive malu domov de Jonga brankarovi Eibaru. To hadam aj ked chces, tak to tak proti superovi nezakoncis Bud to poleti mimo stadion, netrafis, škrtneš loptu, ale toto?

Reagovat
bartlu

Tvle, teď to ale Pedri zajebal...dalnice jak prase, otevreny prostor a on to vede a cumi jen na balon....velika skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

celou dobu ho eibarista tahal za ruce...

Reagovat
bartlu

nojo, ale za nohy ho netahal..toho mista a casu na to mel dost, je to skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri dobře potahal

Reagovat
bartlu

spis pretahal...mel tam par sekund okno, kdy mohl poslat krasny balon..

Reagovat
roman1978

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

otočit kua...remíza s rozpadlým Eibarem je k ničemu

Reagovat
roman1978

A je to tady Jinou možnost střídání fakt neměl.

Reagovat
bartlu

Koeman jde bránit remíz proti Eibaru, Busi nás spasí

Reagovat
blaugrana

Bus zajebe solo od polky a lobne brankara

Reagovat
ADM

To snad nemyslia vazne ze idu stratiť body doma s Eibarom?

Reagovat
Gazdo

Ved je to posledny zapas roku

Reagovat
ADM

Keby radšej sezony

Reagovat
bartlu

Pedriiii, skoda

Reagovat
roman1978

Pedritooooo

Reagovat
bartlu

Puig dostane 4 minutky, aby se ukázal. Kdyby ho tam poslal alespon dřív, místoho Busquetse...retard.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembič by s těma svýma svalama moc rabony zkoušet neměl

Reagovat
roman1978

Supeeer 5 minut mu dá

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri v dnešní bídě MOTM z hráčů, co nastoupili v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho wtf? proč se sám před bránou otáčí zády

Reagovat
bartlu

to mel jebat z prvni...jeste ted se tam vali a zdrzuje...epicke

Reagovat
bartlu

a ten kokot zrani jeste sam sebe...me poser

Reagovat
smazaný uživatel

ten hráč je opravdu k pláči

Reagovat
sylarko

mozes mu dakovat aspon za bod

Reagovat
sylarko

hej naschval sa zranil aby udrzal remizu s eibarom vy ste retardi

Reagovat
patas92

Pedri bude na Euru v základu Španělska. Mark my words

Reagovat
celeb

ak sa niekto ukazuje ako mozny nastupca Messiho, tak je to on.

Reagovat
smazaný uživatel

FAAAAK

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho - přišel, viděl, odešel. Děkujeme.

Reagovat
sylarko

bez neho by ani ten bod nebol. pozri sa kto nahraval firpovi pred golom....

Reagovat
bartlu

Dembele je proste uzasny hrac. Jasny, hodne toho pokazi, ale vzdycky vali dopredu, vezme mic a jde. Skoda, ze do Barcy, plne slimaku, se to nehodi, ta primocarost, ta touha dat gol...

Reagovat
smazaný uživatel

A o tom to právě jde. Tu slimákatost tam zavedl Guardiola a Messi. A taky přihrávky dozadu. Oni si tak dlouho přihrávají dozadu, až poslední z nich udělá kličku, kterou soupeř nezbaští ( viz včera Araujo) a dostanou branku. Když navíc nejsou sami schopni dát branku ani z penalty, pak remizujou nebo prohrajou se sedmnáctým.

Reagovat
roman1978

Super, urvali jsme ten vytoužený bod doma s supertezkym Eibarem. Bravo pane trenére. Tleskam.

Reagovat
LAM

On nemůže za to,že tam hraje hromada dementů co netrefí stodolu a dává si vlastní goly.Určitě by ti hráči pod takovym Xavim dávali každou šanci

Chtěli jste,aby dostávali mladí hráči šanci i když by tahle sezona byla jen na sehrání a letošní tým je nejmladší za posledních 10let.

Reagovat
bartlu

ale muze za to, ze posle do hry Busquetse, abychom branili 1:1..picus

Reagovat
roman1978

Právě on je ten, kdo je tam znovu a znovu nasazuje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

On nemůže za nic, je to génius, kterýmu to kazí vlastní hráči, rozhodčí i VAR. Žádný sehrávání se ani nekoná, ten tým hrál líp na začátku sezóny než po několika měsících jeho práce.

Reagovat
mul

Reagovat
smazaný uživatel

no v podstatě plusový bod, protože dnes jsme měli za ten zmatený výkon prohrát

Reagovat
bartlu

Jediné pozitivum je Pedri, Firpo a Dembele. Dalsi ztrata bodu, Koeman je fakt kkt obecny, na druhou stranu, ukol splnil, uhajili jsme doma bod proti Eibaru (jakmile poslal do hry Busquetse, tak bylo jasny, ze idiot ani vyhrat nechce)

Reagovat
dextroza_m

Já už nemám slov, vážně kokoti. Jako ten vyjebanec holandský prstě Konráda a Puiga bude co nejvíc ignorovat, až odejdou a zazáří někde v PL. Hlavně, že je tam ta piča Griezzman, na toho už jsem alergický. Netrefí vodu z lodi.

Reagovat
sylarko

ked si myslis, ze nas z tejto biedy vytiahne puig s konradom, tak si fakt naivny idiot.

Reagovat
dextroza_m

Je to alespon nejaka alternativa bez nakupu s tim neco udelat. Kdyz tam pokazde posle to poplasene portugalske, tak se nic nezmeni.

Reagovat
sylarko

tam je treba vsetko prekopat. kym nepride nove vedenie, tak sa nic nezmeni. teraz proste to musime pretrpiet s tym co mame. ja si tiez prajem aby hral puig viac. a radsej i konrad nez trincao, ale momentalne by nas i oni nikam neposunuli.

Reagovat
smazaný uživatel

Muž zápasu dnes Messi.

Reagovat
dextroza_m

A Trincao netrefí bránu, ani kdyby mu ji nalepili na kopačky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

On je fakt neuvěřitelně psychicky rozložený a místo toho, aby dostal čas se v klidu srovnat a přizpůsobit, tak ho nacpe do každýho zápasu, ačkoliv za polovinu sezóny nepředvedl snad jediný pozitivní náznak .

Reagovat
Rothbard

Dneska měla Barca hodně smůly.

Reagovat
valloire

A jeden z historických vrcholů fotbalu, zápas Barcelona - Eibar, končí remízou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pátý se sedmnáctým jedním z vrcholů fotbalu?

Reagovat
valloire

samozřejmě, zeptej se Mercuryho

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Koemana by měli zastřelit. To není možné, kam až Barcelonu dotáhl.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jsou pátí. A vůbec. Já jsem proti střílení lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jak hrajou ? Jsou i pár bodů od pásma sestupu.

Reagovat
smazaný uživatel

10 bodů. To je málo? Nevím jak hrají, jejich zápasy nesleduji.

Reagovat
smazaný uživatel

10 bodů jsou tři prohrané zápasy v řadě a jsou nahraní.

Reagovat
roberos

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Pěkně sehrané

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Sua

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Israha

Marcelo v základu. Zidane soucítí s Koemanem a chce dát ještě většího fóra Simeonemu? Kdyby šlo o regulérní rotaci na více postech, neřeknu ani ň, ale takhle, když dostane šanci si zahrát letošní nejhorší člen týmu, a ostatní, kteří v podstatě nezklamali, když nastoupili, nic? A nevěřím ani tomu, že Mendy nemá fyzicky na to, hrát dva zápasy v týdnu párkrát po sobě, když na to má i Carvajal, Casemiro, Lucas a ostatní.

Reagovat
Raul=Real

Martin, Fede, Eder na Elche tam mohol dat niektoreho z nich

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Jackmaker1989

Pohodička, dnes Elche 1x, hrá Marcelo takže tutovka

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jsou chvíle, kdy můžeme být VARu vděční.

Reagovat
Raul=Real

Podla komentatora na digi, vraj Isco uz "dohodnuty" so Sevillou

Reagovat
kaja900

za tohle penalta ? vždyť se drželi oba

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole Carvajal dnes neuveriteľný zmatkár

Reagovat
Dominator

ten Raul Guti tam

Reagovat
Raul=Real

Prvé striedania v 75+ ... Zizu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele