Můj kousek štěstí

Jiří Ráž - Princ se zamiloval do Krasomily

Můj kousek štěstí

Když zpívali kouzelné květině: Rozvíjej se, poupátko, nejkrásnější z květů, byli do sebe zakoukaní i ve skutečnosti.

Rodák z Nejdku u Karlových Varů vyrůstal v Praze. Díky mamince milující umění získal již v útlém věku kladný vztah k básním, literatuře, divadlu. Býval by se rád stal lékařem, němečtí okupanti však zavřeli vysoké školy. Charismatický mladík byl bez problémů přijat na hereckou konzervatoř, čímž se vyhnul obávanému totálnímu nasazení.

Když zavřeli koncem války i konzervatoř, pracoval budoucí král Miroslav v pletacím sdružení. Přes Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého, dnešní Švandovo, a dvě další pražská divadla se dostal Vladimír Ráž v roce 1954 do Národního, kde setrval až do důchodu. Hrál zde zhruba čtyřicet let. Často ztvárňoval milovníky, ženy okouzloval mimo jiné i sametovým hlasem. Jeho život však nebyl tak růžový, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Byla s ním zábava

Poprvé se oženil s herečkou

Zbývá vám 78% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden