Houby jako bylinky

hliva
Zdroj foto: Ericsteinert / CC BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Některé houby můžeme směle použít místo bylinek na léčení různých stavů, zejména imunitního systému, snižování cholesterolu a cukru v krvi, ale i psychických problémů, jako je deprese nebo únava.

Houby obsahují až 90 % vody, protože se vyvinuly z nižších vodních organismů. Léčivé jsou zejména dřevokazné houby, protože v sobě mají nejvíc užitečných látek.

housenice
Zdroj foto: Nicolas Merky / CC BY-SA 3.0 DE (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/deed.en)                        Housenice čínská

Housenice čínská

Jednou z léčivých hub používaných od starověku v Číně je housenice čínská. Parazituje na housenkách a různých druzích hmyzu a pomáhá především ve stavech únavy, únavového syndromu nebo při nervozitě a depresích, dále pomáhá také při nemocech ledvin a plic.

leklokorka houba
Zdroj foto: Eric Steinert / CC BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)  Lesklokorka lesklá

Lesklokorka lesklá

Má velmi širokou indikaci – u únavových stavů, při posilování imunity, pomáhá při rakovině, protože posiluje organismus a zároveň ničí rakovinotvorné buňky.

outkovka
Zdroj foto: Steve Jurvetson from Menlo Park, USA / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)          Outkovka

Outkovka

Likviduje patogeny – tj. pomáhá při rakovině, likviduje však i bakterie i viry, je tedy vhodná i jako podpůrná léčba viróz, chřipek, angín a dalších podobných nemocí.

Hlíva ústřičná

Tato naše známá houba má antibiotické účinky, pomáhá proti krevním sraženinám, podporuje metabolismus, podporuje obranyschopnost organismu, snižuje hladinu cholesterolu, a dokonce pomáhá odstraňovat stres.

Léčba houbami

Léčba houbami může být podpořena léčbou bylinkami, akupunkturou a dalšími odvětvími zejména čínské medicíny. A na co si dát pozor? Nebuďte příliš netrpěliví, léčba může trvat několik měsíců až rok, ale vyplatí se vydržet.

bylinkopedie koupit bylinky a produkty

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Please enter your comment!
Please enter your name here